kl: 19:30

IN FLAMES & FIVE FINGER DEATH PUNCH

ScandinaviumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

IN FLAMES & FIVE FINGERS DEATH PUNCH, SCANDINAVIUM TORSDAGEN DEN 16 NOVEMBER 2018.

Två av världens största metalakter gör gemensam sak och spelar i Göteborg i november.

Svenska In Flames och metalgiganterna från Las Vegas Five Finger Death Punch spelar på Scandinavium i Göteborg den 16 november och på Ericsson Globe i Stockholm den 17 november.
Inga mindre än Of Mice & Men agerar support till In Flames och Five Finger Death Punch dessa kvällar.

För att Uppgradera din konsertbiljett gå in via denna länk:
https://www.livenation.se/show/991033/in-flames-and-five-finger-death-punch-support-of-mice-and-men

VIP paket säljs i separat event via www.ticketmaster.se

In Flames är det svenska bandet som tagit hela världen med storm. Man har gått från en lokal angelägenhet till en världssensation, sedan första albumet Lunar Strain släpptes 1994 till senaste (och trettonde) albumet ”Battles” som släpptes förra hösten.

Senast de gjorde en egen spelning i Sverige var 2015 då de spelade inför ett fullsatt Hovet i Stockholm, året därpå gjorde de succé på Bråvalla - FIve Finger Death Punch har kommit att bli ett av de absolut största akterna på metalscenen de senaste åren. Med lite mer än ett decennium som band på nacken och 6 storsäljande album är det med stor stolthet vi hälsar dem, tillsammans med In Flames, välkomna till Sverige igen!


Detta blir en unik konsertupplevelse med två giganter på scenen samma kväll. Vi ses i november!

Rullstolsplatser bokas hos Ticketmaster på telefon 077-1707070.
Vid bokning av extra ledsagare kontakta Got Event.
Åldersgräns 13 år.


Stora trafikstörningar i Göteborgsområdet den 16 och 17 november!
I samband med EU-toppmötet i Göteborg förväntas kraftiga trafikstörningar under vissa tider dessa dagar.
Vi uppmanar dig att vara ute i god tid till evenemanget och följa aktuell trafikinformation.
Här kan du läsa mer om störningarna (Polisens webbplats)

www.goteborg.se/evenemangstrafiken

www.trafiken.nu

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-11-16 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Valhallagatan 1


Fler tillfällen:In Flames

In Flames, Only For The Weak på Spotify

Clayman (Re-issue 2014)

Only For The Weak

In Flames, Cloud Connected på Spotify

Reroute To Remain (Re-issue 2014)

Cloud Connected

In Flames, Alias på Spotify

A Sense Of Purpose (Re-issue 2014)

Alias

In Flames är ett svenskt metalband från Göteborg, som bildades 1990. Bandet har sålt över 2,5 miljoner skivor och klassas som en av pionjärerna inom den melodiska death metal-genren.


1990 lämnade Jesper Strömblad sitt band Ceremonial Oath där han spelade med två andra senare In Flames-medlemmar, Anders Fridén och Anders Iwers, den senare numera i Tiamat. Strömblad ville skapa ny musik och tillsammans med Johan Larsson och Glenn Ljungström bildade de bandet In Flames. Idag är ingen kvar av originalmedlemmarna.


In Flames spelade in en demo som de skickade till skivbolaget Wrong Again Records. Skivbolaget gillade demon så mycket att de gav In Flames skivkontrakt nästan direkt. Snart satte bandet igång arbetet med albumet Lunar Strain, som blev en stor framgång i undergroundscenen när den släpptes, 1994.


I början hade In Flames endast dessa tre permanenta bandmedlemmar, och lånade in ytterligare musiker vid varje spelning. En EP kallad Subterranean gavs ut 1994. Den gav bandet ett skivkontrakt med det tyska skivbolaget Nuclear Blast och In Flames kunde nu sträcka sig utanför undergroundscenen. Medlemmarna var trötta på att hela tiden låna in folk och rekryterade då Anders Fridén på sång och Björn Gelotte på trummor och därmed var In Flames ett komplett band.


De började skriva på ett nytt album, The Jester Race, som släpptes 1996. Albumet blev en stor framgång och sålde bra över hela världen, och gruppen fick några spelningar ute i Europa. 1997 bestämde sig Johan Larsson och Glenn Ljungström för att lämna bandet. Detta hände strax innan bandets tredje album Whoracle var färdiginspelat. Peter Iwers och Niclas Engelin, goda vänner till de kvarvarande bandmedlemmarna tillfrågades att spela bas respektive gitarr på albumet. De följde efter detta också med på en miniturné med Dimmu Borgir. Dessa tillfälliga medlemmarna blev snart ordinarie i bandet. In Flames gav sig ut på en turné i Europa och en vecka i Japan. När bandet återvände till Sverige igen, hoppade Niclas Engelin av för att fokusera på sitt band Gardenian. Efter detta förändrade bandets sammansättning igen och Björn gick över från att spela trummor till att istället spela gitarr. Daniel Svensson rekryterades till trummorna och bandet spelade in albumet Colony, som utkom 1999.


In Flames gav sig ut på världsturné i Europa, Japan och USA och spelade för utsålda hus. Därefter gick killarna in i studion igen och spelade in albumet Clayman som gavs ut (2000). Bandet växte sig större med den här skivan. Efter några festivaler blev det ännu en världsturné, med ännu flera spelningar denna gång. Dick Löwgren hoppade in rätt mycket på denna turné eftersom Peter Iwers var hemma med sitt nyfödda barn. Bandet tog lite av en semester under 2001, och gjorde några få spelningar i Sverige.


Därefter samlades bandet med en ny producent för att skapa nästa skiva. In Flames ville prova lite förändrad musik. Reroute To Remain spelades in och lät rätt olik de tidigare albumen, med bland annat mer inslag av synthar. Fler världsturnéer genomfördes efter detta. Bandet spelade också på Hultsfredsfestivalen som ersättare för Linkin Park 2003. Medlemmarna bar då tröjor med texten "LinkIn Flames". Dagen efter fick de vara förband till Metallica i Madrid i Spanien inför 30 000 personer.


I maj 2003 spelade bandet in albumet Soundtrack To Your Escape i ett hyrt hus i Danmark. Med detta album växte publikskaran runt In Flames, men flera äldre fans såg i både denna och den föregående plattan, Reroute To Remain, ett mycket förändrat In Flames. En världsturné efter att albumet släpptes genomfördes under sommaren 2004.


I juli 2005 spelade In Flames som förband till Iron Maiden inför ett utsålt Ullevi i Göteborg. Bandet sa själva att det var det största de någonsin gjort. I september 2005 släpptes deras första live-dvd, Used & Abused... In Live We Trust. Efter det gav sig bandet ut på omfattade turné med Ozzfest i USA.


Under sommaren 2005 spelade bandet in skivan Come Clarity som släpptes den 3 februari, 2006 i Europa och den 7 februari i USA. Come Clarity är hittills det mest framgångsrika album som In Flames släppt. Skivan nådde första platsen på både svenska och finska albumlistan. På den amerikanska Billboardlistan nådde de plats 58 och sålde över 24 000 album första veckan.


Bandet gav sig ut på en USA-turné i början av februari 2006, en turné som sedan gick över till Europa. In Flames spelade i Sverige på Arenan i Stockholm den 17 mars och i hemstaden Göteborg den 18 mars i Lisebergshallen. Efter detta genomförde bandet en turné i Europa för att senare under sommaren göra ytterligare en turné i USA. Bandet återvände även till Sverige för att spela på Hultsfredsfestivalen.


Planer fanns att under den tidiga hösten 2006 spela både hemma i Göteborg och i Stockholm, men spelningarna ställdes in eftersom USA-turnén blev längre än vad som var planerat. Under oktober och november genomfördes dock en turné i Europa kallad The Unholy Alliance tillsammans med Slayer, Children of Bodom, Lamb of God och Thine Eyes Bleed. Till Sverige och Hovet, Stockholm, kom turnén den 16 november, och till Malmömässan dagen efter. Under pågående turné informerade bandet på sin officiella webbplats att deras ena gitarrist, Jesper Strömblad, tog en paus från bandet av personliga skäl. Ersättare under kommande livespelningar var Niclas Engelin från bandet Engel. Engelin turnerade med In Flames under 1997/98 och är sedan länge god vän med bandmedlemmarna. På årets sista USA-turné var även Björn Gelotte frånvarande och ersattes av Henrik Danhage från Evergrey. Det var dock inte fråga om några avhopp eller splittring av bandet.


Den första konserten 2007 blev Rockbjörnengalan 11 januari. På Ökenrockfestivalen, Desert rock festival, i Dubai den 9-10 mars spelade In Flames under den första kvällen. Andra band på festivalen var bland annat Iron Maiden, Stone Sour, Mastodon och Incubus. Under mars månad genomfördes också en svensk-norsk klubbturné under mottot "Kom inte till oss, vi kommer till er". In Flames spelade då i mindre och mellanstora städer i de båda länderna. Förband på turnén var det likaledes Göteborgsbaserade metalbandet Avatar.


In Flames var förband till Iron Maiden vid två konserter i Tyskland, den 8 och 17 juni. Roskildefestivalen besöktes av In Flames 6 juli och bandet spelade även på Ruisrock i Finland 7 juli, Arvikafestivalen 14 juli och på tyska Wacken Open Air 4 augusti.


På samlingsalbumet Viva La Bands Vol.2, utgiven 3 september 2007 på Ferret Music, deltar In Flames med låten "Abnegation". Andra band på samlingen är till exempel The Bloodhound Gang, Dimmu Borgir och Kill Hannah.


Material börjades skrivas till det nya albumet. I en intervju sa gitarristen Björn Gelotte att det skulle vara mycket gitarrbaserat. Under hösten och vintern kunde inspelningen av nästa album, i den nya studion, följas på bandets Myspacesida vecka för vecka. Första videobloggen lades upp 10 september och vecka 48 avslutades videodagboken från inspelningarna.


I början av året genomförde In Flames sina två första spelningar någonsin i Ryssland, i St Petersburg 26 januari och i Moskva dagen därefter. Albumet A Sense of Purpose gavs ut 1 april 2008 i USA, 4 april i Sverige och 5 april i övriga världen. Den första singeln från albumet, The Mirror's Truth, gavs ut som en EP i Sverige 5 mars, tillsammans med tre andra låtar, vilka inte finns med på originalutgåvan av albumet. "Alias" blev den andra singeln.


Under april och maj genomfördes en turné i Nordamerika kallad "Gigantour" tillsammans med bland andra Megadeth, Children of Bodom och High on Fire. Sommaren 2008 började bandet med en spelning på Gröna Lund i Stockholm, och fortsatte med den norska Hovefestivalen i juni, och Peace & Love 26 samt Metaltown 28 juni. Den 18 juli spelade bandet på rockfestivalen Rockperry i Finland. Den 29 och 30 oktober spelade de i Annexet (Globen) och för ett utsålt Lisebergshallen 1 och 2 november.


Under februari samt början av mars turnerade In Flames i Sydamerika, Australien och Japan. Under turnén tog Niclas Engelin, som även tidigare spelat med bandet, över som gitarrist för Jesper Strömblad som stod över turnén för att ta hand om sina alkoholproblem.


I mars släpptes den fjärde singeln från albumet A Sense of Purpose, Delight and Angers, och därtill en video regisserad av Patric Ullaeus. In Flames gjorde ett antal spelningar i östra Europa under våren, bland annat i Rumänien, Ungern, Bulgarien och Serbien. Bland sommarens festivaler besökte bandet bland annat Sweden Rock, Metaltown och spanska Kobetasonic Festival i juni, samt Ruisrock och Wacken i juli.


Under september och oktober turnerar bandet åter i Nordamerika med bland andra 3 Inches of Blood som förband, och i början av november genomfördes tre spelningar i Ryssland. Därefter var In Flames ett av de två huvudbanden på Taste of Chaos-turnéns europeiska del. Killswitch Engage var huvudakt på spelningarna i Storbritannien med In Flames som support, medan övriga datum hade den omvända ordningen. Utöver Storbritannien genomfördes tre datum i Sverige, i Stockholm, Göteborg och Malmö, och sedan lika många i Tyskland samt konserter i Norge och Belgien.


Den 12 februari 2010 tillkännagav Jesper Strömblad att han permanent lämnar In Flames för att kunna göra något åt sitt alkoholproblem. Ersättare under kommande turnéer var Niclas Engelin,


I januari 2011 meddelade bandet att In Flames tionde album skulle ha titeln Sounds of a Playground Fading och skulle släppas i juni 2011. Albumet, som var inspelat i In Flames egen studio i Göteborg, mixades färdigt under januari och innehåller 13 låtar. In Flames tillkännagav 28 februari 2011 att Niclas Engelin är permanent gitarrist och fullvärdig medlem i bandet. Utgivningsdatum för nya albumet publicerades 28 mars och datumet blev 15 juni 2011. Första singeln från albumet, "Deliver Us", släpptes i början av maj, och premiärspelades på Bandit Rock 6 maj 2011. Bandet hade lämnat samarbetet med Nuclear Blast och albumet gavs ut av Century Media Records.


Under våren 2012 begav sig In Flames ut på en skandinavisk klubbturné med besök i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Samtliga svenska konserter blev utsålda och städerna som besöktes i Sverige var Norrköping, Huskvarna, Trollhättan, Örebro, Linköping, Karlstad, Åre, Piteå, Umeå, Gävle och Stockholm. Sommaren 2012 den 3 augusti var In Flames headliner för Wacken Open Air.


Sångaren Anders Fridén bekräftade i februari 2013 i en intervju att In Flames planerar att släppa uppföljaren till Sounds of a Playground Fading under 2014 och i december 2013 blev det klart att det nya albumet släpps andra kvartalet 2014. Albumet blir enligt gitarristen Niclas Engelin "mer groovy, råare och fyllt av energi". En av låttitlarna är, enligt sångaren Anders Fridén Everything is gone.


Den 6 augusti 2013 meddelade In Flames att de börjat skriva sitt elfte album och att detta skulle släppas tidig vår 2014. Den 29 oktober 2013 rapporterade Expressen att In Flames gått in i Hansa Tonstudio för att börja spela in den nya skivan. Den 6 juni 2014 blev låten Rusted Nail från kommande albumet Siren Charms tillgänglig på Spotify för det nordiska länderna och den 13 juni blev låten tillgänglig i resten av världen. Siren Charms är In Flames elfte studioalbum och skivan släpptes 13 juni 2014.


In Flames fick Regeringens exportpris under Grammisgalan 2005 som hölls på Cirkus i Stockholm den 7 februari 2006. Det var första gången ett hårdrocksband vann priset. "Tack vare In Flames, har nu Sverige ett metalband i absolut världsklass", sade dåvarande ekonomiminister Thomas Östros efter prisutdelningen.


Bandet har fått tre grammisar för bästa hårdrock, första gången var 2005. Come Clarity tilldelades utmärkelsen 2006 vid Grammisgalan 30 januari 2007 på Hovet i Stockholm, och A Sense of Purpose gav bandet 2008 års pris.


Bandet blev nominerade till Året artist och Årets hårdrock på P3 Guld 2011 men vann inget av priserna.


Five Finger Death Punch

Five Finger Death Punch, Wrong Side of Heaven på Spotify

The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell, Volume 1

Wrong Side of Heaven

Five Finger Death Punch, Jekyll and Hyde på Spotify

Got Your Six

Jekyll and Hyde

Five Finger Death Punch, Bad Company på Spotify

War Is The Answer

Bad Company

Five Finger Death Punch (FFDP och 5FDP) är ett amerikanskt heavy metal-band från Las Vegas, Nevada, bildat 2005.


Deras första EP Pre-Emptive Strike släpptes 2007. Första debutplattan The Way of the Fist släpptes också 2007, War Is the Answer 2009, American Capitalist 2011, The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Vol.1 och The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Vol.2 2013 och deras senaste album är Got Your Six som släpptes den 4 september 2015.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Rucklarens Väg - Fängslande Operadrama Om En Förlorares Uppgång Och Fall
PRESS
19 okt
kl: 15:30

Rucklarens Väg - Fängslande Operadrama Om En Förlorares Uppgång Och Fall

Här är Göteborgs Symfonikers kanske mest storstilade projekt säsongen 2018-2019: Stravinskys neoklassiska opera Rucklarens väg med Barbara Hannigan som dirigent. - Jag är helt begeistrad inför detta projekt, och särskilt att få börja resan med Göteborgs Symfoniker!, säger hon. Det blir tre föreställningar 12-15 december i regi av Linus Fellbom. Hela projektet dokumentärfilmas...

Bild på Mø Släpper Albumet
PRESS
19 okt
kl: 13:20

Mø Släpper Albumet "forever Neverland"

Det globala genombrottet öppnade alla dörrar till drömmarnas land. Men det skapade också ett förvirrande kaos för MØ och därför valde hon att gå tillbaka till sig själv och söka sin egen väg framåt - och skriva med hjärtat. För hon vill hellre vara popvärldens äkta och felbara människa än en upphöjd celebritet. Ur denna resa kommer nu hennes andra album "Forever Neverland",...

Bild på Little Mix Släpper Nya Albumet "lm5" 16 November
PRESS
19 okt
kl: 13:20

Little Mix Släpper Nya Albumet "lm5" 16 November

Little Mix har ägnat det senaste året med att skriva och spela in nya låtar med ett gäng kända låtskrivare och producenter, bland andra Ed Sheeran, Camille Purcell, Jess Glynne, MNEK och Timbaland. Samlingen av låtar är gruppens starkaste hittills och tjejerna beskriver detta som "albumet som vi alltid har velat göra". Nu är det officiellt att albumet "LM5" släpps den 16 november och...

Hitta oss på Facebook