Menu

Per Gessles Roxette

Göteborg

Scandinavium
fredag, 16 november 2018 kl:19:30

GESSLE PÅ EUROPA-TURNÉ MED SIN ENGELSKA LÅTSKATT

Goda nyheter för såväl europeiska som svenska Roxettefans!
Den svenska supergruppens låtskrivare Per Gessle ger sig i höst ut på en Europaturné med Roxettes mäktiga katalog av hits i fokus och finalen förlagd till Sverige.
I Sverige blir det fem konserter - Halmstad, Stockholm, Karlstad, Linköping och Göteborg.

Biljetterna släpps på fredag den 16 mars kl 9.00 via LiveNation.se.

Suppport: Nano

Som bekant tvingades bandets sångerska Marie Fredriksson av hälsoskäl avsluta sitt turnerande med Roxette våren 2016, strax innan gruppens tionde studioalbum ”Good Karma” kom ut.

Ställd inför detta faktum beslöt sig Gessle för att kanalisera sin energi till att skriva nytt material för ett svenskt soloprojekt som spelades in i Nashville senare samma år.
Inspelningarna gjordes med en kombination av hans långvariga samarbetspartners Christoffer Lundqvist, Clarence Öfwerman, Anders Herrlin och Helena Josefsson, kompletterat med några av Nashvilles bästa studiomusiker.

Efter att ha gett ut ”En vacker natt” - det första av två minialbum från Nashville-sejouren - åkte Gessle på turné i Sverige sommaren 2017 tillsammans med en blandning av Roxettes turnéband plus ett knippe nya bekantskaper i Gessle-sammanhang.

Malin-My Wall på fiol och mandolin, Andreas Dahlbäck på trummor och Ola Gustafsson på pedal steel, mandolin och gitarr bidrog med ett spännande Americanasound som kompletterade de rutinerade Roxettemusikerna Christoffer Lundquist (gitarr), Clarence Öfwerman (keyboards), Magnus Börjeson (bas) och Helena Josefsson (sång).

Såväl turnén som det Nashvilleinspelade minialbumet ”En vacker natt” togs emot med stor entusiasm och rosades för att tillföra nytt perspektiv och djup till Gessles musik.

- Jag älskade verkligen att spela med det här bandet och under turnén slog det mig att det hade varit fantastiskt att göra något liknande ute i Europa – fast med tonvikt på Roxettelåtar.
Eftersom Marie inte kan turnera längre är risken stor att alla de där sångerna bara ligger och samlar damm och jag kände på mig att det här bandet hade kunnat göra något alldeles speciellt av dem, säger Per Gessle.
- Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren.

Gessle understryker att det delvis nya bandet redan under sommarturnén visade att de klarar av alla sidor av Roxettes musik; från de efterhängsna powerpophitsen till de majestätiska balladerna, som fortfarande spelas dygnet runt på classic pop-radion över hela världen. Och dessutom lovar han att gräva lite djupare i låtkatalogen för att hitta några överraskningar.

- Det är faktiskt en av de bästa delarna med att sätta samman en sådan här turné, skrattar Gessle.
Jag älskar att spela de stora hitsen som “The Look”, “Listen To Your Heart”, “It Must Have Been Love”, “Joyride” och “How Do You Do!”, men ett sådant här tillfälle ger också chansen att återupptäcka några av de bästa låtarna som kanske inte har fått samma uppmärksamhet, för att se vad vi kan göra av dem.

Under namnet ”Per Gessles Roxette” startar en Europaturné som når tio länder i Hamburg den 11 oktober. Dessförinnan kommer ett engelskt album -“Small Town Talk” - att ges ut internationellt. Albumet innehåller en blandning av material från Nashvillebesöket (inklusive en duett med den brittiska popmaestron Nick Lowe) plus några nya inspelningar.

Rullstolsplatser bokas via Ticketmaster Callcenter telefon 077-1707070.

Åldersgräns 13 år.

Har vakterna rätt att neka inträde till arenan om man inte kan styrka sin ålder?

Ja. Vakterna har rätt att kräva giltig id-handling om de bedömer att personen är under 13 år. Kan man inte styrka sin ålder har de rätt att neka inträde till arenan.

Hur bevisar jag att jag är 13 år eller äldre?
Giltig id-handling är id-kort, körkort eller pass. Det går också bra att skriva ut personbevis på Skatteverkets hemsida.

Läs mer här: https://gotevent.se/biljetter/viktig-information-om-13-arsgrans/

Max 10 biljetter.















Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

fredag, 16 november 2018 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

530kr - 635kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad