Menu

Blue Planet II

Göteborg

Scandinavium
lördag, 23 februari 2019 kl:19:00

BILJETTSLÄPP:15 JUNI KL 10:00

Konsertstart: 19:00
Längd: Ca 90 minuter + paus
Presentatör: Martin Emtenäs

Blue Planet II - Live in Concert är en gripande mix av symfonikonsert och naturfilm. Missa inte det strålande äventyret live i Scandinavium 23 februari.

Under Blue Planet II - Live in Concert visas de mest spektakulära scenerna från BBC Studios banbrytande och prisade serie i 4K Ultra HD på en gigantisk LED-vägg ackompanjerat live av en symfoniorkester. Musik av Oscarsvinnaren Hans Zimmer, Jacob Shea och David Flemming. Presentatör på plats: Martin Emtenäs.

Det blir en resa från de isiga polarhaven till de pulserande korallreven, från självlysande havsdjup till enorma brunalgsskogar. Det unika bildmaterialet ackompanjeras av musik framförd av Prags filharmoniska orkester, under ledning av dirigent Matthew Freeman.

Konserten blir en uppslukande upplevelse, då det visuella möter orkestermusik och häftiga ljudeffekter.


Rekommenderad ålder från 6 år.
Halva priset för barn under 13 år (begränsat antal)

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

lördag, 23 februari 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

272kr - 845kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad