kl: 15:00

Side By Side: Festival Concert

ScandinaviumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Välkommen till en fantastisk konsert i regi av det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema. Över 2000 unga musiker tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble medverkar i denna mäktiga musikmanifestation!

Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Under några härliga dagar i juni får barn och unga från hela världen chansen att samlas för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Med musiken som kraft motarbetar lägret segregation och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Festival Concert samlar alla deltagare från Side by Side — över 2000 körsångare och orkestermusiker i blandade åldrar samt hela Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Vokalensemble uppträder. Alltihop dirigeras av de internationellt erkända dirigenterna Ron Davis Alvarez och Anja Bihlmaier.

Konserten bjuder på klassisk musik från storheter som Brahms och Bernstein, men också en och annan överraskning. Den blir slutpunkten på lägret för de yngsta orkestrarna, men Side by Side erbjuder också många andra konserter under veckan. Hela programmet återfinns på sidebysidegoteborg.se

Tisdag 18 juni 15.00

Biljettsläpp 10 april 10.00
Ca 1 h 15 min (ingen paus)

Rullstolsplats bokas på via Ticketmaster call center 0771-707070 eller hos Ticketmaster ombud


*Barn 4-15 år. Barn under 4 år går in fritt med betalande vuxen och sitter i knät. Önskas egen plats krävs biljett.


För mer info om biljetter se :

http://www.sidebysidegoteborg.se/

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-18 15:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Valhallagatan 1


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook