Menu

The World Of Hans Zimmer

Göteborg

Scandinavium
fredag, 15 november 2019 kl:21:00

Biljettsläpp måndag 10 december kl. 10.00

The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration
”The Lion King”, ”Gladiator”, ”Pirates of the Caribbean”, ”The Da Vinci Code”, ”The Dark Knight”, ”Inception” och ”Interstella” – listan över Hans Zimmers storfilmer är minst sagt imponerande och 2018 nominerades han för elfte gången till en Oscar. Den här gången för ledmotivet till Christopher Nolans krigsdrama ”Dunkirk”. Nu får vi chansen att uppleva musiken i en ny inramning. The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration är första gången Zimmers verk framförs live av en symfoniorkester.

Under månader arbetade Zimmer med att omforma sina mest älskade ledmotiv till en konsertsvit för symfoniorkester. Sedan toppade han allt med färgstarka solister och en storslagen visuell inramning baserad på scener från filmerna.

Även om Hans Zimmer inte själv medverkar under föreställning är hans närvaro hög. Bortsett från att ha kurerat varenda aspekt av konserten varvas musiken med korta videoklipp, där vi får en inblick i hur han arbetar och skapar sin magi.

Om den tidigare succéturnén Hans Zimmer Live, som i maj 2017 sålde ut Ericsson Globe, var en attitydstark rockshow är The World of Hans Zimmer en vacker och storslagen högtidsstund för alla oss som uppskattar film, populärkultur och symfoniorkestrar.

Rekommenderad ålder från 13 år

Mer information om 13 årsgränsen på
https://gotevent.se/biljetter/viktig-information-om-13-arsgrans/

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

fredag, 15 november 2019 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

855kr - 1110kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad