Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Inställt!
kl: 20:00

Cirque Du Soleil - Corteo

ScandinaviumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bCORTEO, EN AV CIRQUE DU SOLEILS MEST ÄLSKADE PRODUKTIONER, KOMMER TILL SVERIGE MED SIN EUROPEISKA ARENATURNÉ.

STOCKHOLM, ERICSSON GLOBE 7-10 MAJ
GÖTEBORG, SCANDINAVIUM 13-17 MAJ/b

Förköp för medlemmar i Cirque Club från och med idag kl 15.00.
Biljetter till allmänheten släpps fredag 25 oktober kl 09.00 via Livenation.se

Corteo, den kanske mest förtrollande av Cirque du Soleils alla arenaproduktioner kommer ge sig ut på turné I Europa. Showen besöker Sverige och stannar till I Stockholm och Göteborg under våren 2020. Den 7-10 maj ges sex föreställningar på Ericsson Globe I Stockholm och 13-17 maj sätts sju föreställningar upp på Scandinavium i Göteborg. Denna unika produktion, regisserad av Daniele Finzi Pasca hade premiär i Montreal under Big Top i april 2005. Showen har setts av fler än 9 miljoner besökare I 19 länder över fyra kontinenter.

Biljetterna släpps 25 oktober kl 09.00 via Livenation.se

Förköpsbiljetter till Corteo är nu tillgängliga online för medlemmar i Cirque Club. Medlemskap I Cirque Club är kostnadsfritt och inkluderar förmåner så som möjlighet till förköp, unika erbjudanden och exklusiv backstage-information. För att gå med, registrera på a href=https://www.cirquedusoleil.com/club-cirquewww.cirqueclub.com/a

Corteo, som betyder kortege på italienska, är en glad, festlig och paradliknande tillställning illustrerad av en clown. Föreställningen förenar skådespelarens passion med akrobatens grace och kraft för att kasta publiken in i en teatervärld av glädje, komedi och spontanitet som ligger i ett mystiskt utrymme mellan himmel och jord.

Clownen avbildar sin egen begravning som äger rum i en karnevalsatmosfär, övervakad av tyst omtänksamma änglar. När man ställer det stora mot det lilla, det löjliga mot det tragiska och magin i perfektion med charmen av ofullkomlighet, visar showen clownens styrka och bräcklighet, såväl som hans visdom och vänlighet, för att illustrera den del av mänskligheten som är inom var och en av oss. Musiken är lyrisk och lekfull och bär Corteo genom ett tidlöst firande där illusionen retar verkligheten.


Scenens koncept och disposition får publiken i en teateratmosfär som tidigare aldrig beskådats I en föreställning av Cirque du Soleil. Den bakre ridån är inspirerad av Eiffeltornet, och den främre ridån, som är handmålad, ger scenen en storslagen känsla. Det sätter tonen för den poetiska Corteo.

Ensemblen i Corteo inkluderar 51 akrobater, musiker, sångare och skådespelare från hela världen.

Om Cirque du Soleil

Vad som ursprungligen startade som en sammansättning av 20 streetperformers år 1984, ledde fram till Cirque du Soleil som uppfann cirkuskonsten helt igen och blev världsledande inom konstnärlig underhållning. Den kanadensiska organisationen, som är etablerad i Montreal, har väckt förundran och glädje för över 200 miljoner åskådare med 42 produktioner hittills som tillsammans ägt rum i nära 450 städer i 60 länder. Cirque du Soleil har för närvarande över 4 500 anställda, inklusive 1 400 artister. Under bara 2018 presenterades 20 föreställningar samtidigt över hela världen.


För mer information, besök a href=https://www.cirquedusoleil.comwww.cirquedusoleil.com/a

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-13 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: