MOTÖRHEAD, Platinumbiljetter

ScandinaviumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Till det här evenemanget kan du köpa Ticketmaster Platinumbiljetter.
• Begränsat antal och endast tillgängligt på Ticnet.se.
• Max 4 st biljetter per person.

Varför ska du köpa Ticketmaster Platinumbiljetter?

• Försäkra dig om att få de bästa tillgängliga biljetterna till de populäraste evenemangen.
• Dynamisk prissättning: Priset baseras och kan ändras beroende på efterfrågan.
• Säker tillgång till kvalitetsunderhållning med Ticketmaster Platinum.

För mer information om Ticketmaster Platinumbiljetter – se ”Övrig evenemangsinfo”.

Sedan tidigare är det klart att metallegenderna i Motörhead besöker Danmark, Norge och Finland i slutet av året. Nu kan vi stolt berätta att även Sverige får besök då Lemmy & Co intar Scandinavium i Göteborg den 1 december och Hovet i Stockholm den 4 december.
Som support ser vi dessutom både Saxon och Girlschool.

Motörheads plats i rockens historia är cementerad sedan länge. Redan på det proggiga sjuttiotalet gjorde Lemmy & Co upp med samtiden och levererade högoktanig hårdrock som fick hjärtat att både speeda och hoppa över slag för att hinna med i tempot. Detta står sig än idag.

Med snart 22 album och ett oändligt antal turnéer runt jorden bakom sig fortsätter Motörheads fanskara fortfarande att växa. Inga andra band bjuder på en rockshow så snabb, intensiv, svettig och explosiv som Motörhead.

2013 släppte de det enorma albumet ”Aftershock” och i slutet av augusti i år släpps deras 22:a, ännu obetitlade, studioalbum. Det är med det i rockärmen de tar sig till våra breddgrader igen.

Att Motörhead är Sverigevänner är lika solklart som deras framtoning är beckmörk. När december slukar oss med både mörker och kyla så känns det betryggande att veta att vi får två svettiga kvällar i Scandinavium och Hovet med Motörhead + Saxon och Girlschool.


Rullstolsplatser bokas på telefon 031-811020.

Endast direktbetalning på ticnet.se
Åldersgräns 13 år pga av särskilda ljudnivåbestämmelser.

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-12-01 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:MOTÖRHEAD

MOTÖRHEAD, Ace Of Spades på Spotify

Ace Of Spades / Dirty Love

Ace Of Spades

MOTÖRHEAD, The Game (Triple H) på Spotify

WWE: WrestleMania - The Music 2013

The Game (Triple H)

MOTÖRHEAD, Overkill på Spotify

Overkill (Deluxe Edition)

Overkill

Motörhead är en brittisk heavy metal-grupp, bildad i London 1975. Bandet bestod ursprungligen av sångaren och basisten Ian "Lemmy" Kilmister, Larry Wallis på gitarr och Lucas Fox på trummor.


När Motörhead gav ut sitt första album 1977 var Wallis och Fox redan ersatta av Eddie Clarke ("Fast Eddie") och Phil Taylor ("Philthy Animal"), men det var inte förrän i början av 1980-talet som gruppen slog igenom stort. Framgången kom mycket tack vare succélåten Ace of Spades som släpptes på bandets fjärde album, Ace of Spades. Motörhead var populärast i sitt hemland, England. 1982 lämnade Clarke gruppen på grund av stridigheter med Lemmy, och ersattes av Brian Robertson, som tidigare spelat i bland annat Thin Lizzy. 1983 gav Motörhead ut den enda studioplattan där Robertson medverkar, Another Perfect Day. Robertson sparkades strax därefter och ersattes av två gitarrister; Phil Campbell och "Würzel" (Michael Burston). I samma veva försvann Phil Taylor från trumpallen och ersattes av Pete Gill från gruppen Saxon. Det enda albumet som Pete Gill medverkade på var Orgasmatron (1986), sedan kom Phil Taylor tillbaka för ett par album.


1991 gavs den sista plattan med Phil Taylor som trummis ut, 1916. Därefter ersattes han av svensken Mikkey Dee (eg. Micael Kiriakos Delaoglou), som än idag är Motörheads trummis. 1995 lämnade "Würzel" bandet, och sedan dess har Motörhead åter varit en trio.


1975 blev Lemmy sparkad från sitt gamla band Hawkwind efter en konsert i Kanada på grund av drogmissbruk. Strax därefter åkte Lemmy hem till England och satte ihop sitt eget band, originalsättningen bestod av Lemmy Kilmister på bas och sång, Larry Wallis på gitarr och Lucas Fox på trummor. Från början var det tänkt att bandet skulle heta Basterd men managern tyckte inte att det var någon bra idé, istället fick de heta Motörhead efter en Hawkwindlåt som Lemmy hade skrivit. Året därpå blev Lucas utbytt mot Phil Taylor. Motörhead skulle egentligen vara en kvartett och Larry ville gärna ha ytterligare en gitarrist. Till slut hittade de en gitarrist som hette Eddie Clark som ordnade så att de fick repa gratis i en studio i Chelsea. När de skulle till studion dök alla upp förutom Larry och de bestämde sig för att börja utan honom. Flera timmar senare kom Larry och repade med dem men efter det lämnade han bandet och Motörhead fortsatte som en trio. Ett år senare fick Motörhead skivkontrakt med Chiswick och spelade in sin första singel och album.


Denna skiva är de första inspelningarna, som gjordes för United Artists (UA), som först inte ville släppa skivan. Bandet fick nytt kontrakt med Chiswick, och den första skivan, Motörhead (1977), blev resultatet. När UA såg att Motörheads karriär började ta fart bestämde man sig för att släppa sitt material i alla fall. Man släppte då skivan under ett annat namn, On Parole (1979). Därför kan det bli lite förvirring kring vilken skiva som är vilken i ordningen. On Parole finns inte med i diskografin på Motörheads officiella webbplats.


Lemmy

Ian Fraser "Lemmy" Kilmister, född 24 december 1945 i Stoke-on-Trent, Staffordshire, är en brittisk musiker. Kilmister grundade 1975 rock-bandet Motörhead, där han är sångare och basist. Innan dess hade Lemmy varit medlem av bandet Hawkwind. På 1960-talet var han bland annat med i Sam Gopal och The Rockin' Vickers (i båda banden under namnet Ian Willis), och jobbade under en tid i Jimi Hendrix road crew. Kilmister spelar på en hårt distad bas av modell Rickenbacker 4001.


Kilmister skriver i sin självbiografi White Line Fever att han fick smeknamnet "Lemmy" när han som barn flyttade till Wales från England - och att smeknamnet är en variant på walesiskt slang för engelsman. Det har framkommit senare att ursprunget till uttrycket "Lemmy a quid till Friday" var att han behövde låna pengar av sina kompisar för sitt spelberoende, som gällde enarmade banditer.