Menu

MUMFORD & SONS

Göteborg

Scandinavium
måndag, 9 maj 2016 kl:19:30

Mumford & Sons behärskar inte bara alla jordens instrument, utan kan dessutom konsten att spela på varenda känslosträng den mänskliga anatomin kan presentera. Engelsmännen är tveklöst en av vår tids största framgångssagor och har gått från att vara ett blygsamt folkrock-band till ett av världens största rockband. Utsålda spelningar, rekordsäljande album och otaliga utmärkelser. I maj återvänder Mumford & Sons för en exklusiv spelning – sin största Sverige hittills – på Scandinavium i Göteborg. Biljettsläpp tisdag den 27 oktober kl 10.00.

Support: Bill Ryder-Jones


Mumford & Sons bildades i London i december 2007 av Marcus Mumford, Ben Lovett, Winston Marshall och Ted Dwane och deras fanskara växte snabbt när ryktet om bandets makalösa liveframträdanden spreds genom den brittiska huvudstaden. Snart var vart och vartannat skivbolag intresserade och i november 2008 släppte de debut-EP:n Love Your Ground, och lite mindre än ett år senare anlände debutalbumet Sigh No More. Då hade bandet redan hyllats av brittisk press och radio för sitt ärliga och melodiska sound, och det tog inte lång tid innan resten av världen var med på tåget. TV-framträdanden, listettor och utsålda spelningar följde och snart var Mumford & Sons namnet på allas läppar.


Uppföljaren Babel dröjde fram till 2012 - men gjorde ingen besviken när den släpptes i september 2012 och toppade albumlistorna runt om i världen. Ytterligare en runda med utsålda spelningar och headlineslots på världens största festivaler blev resultatet och Mumford & Sons kunde enkelt räknas in bland världens största rockband. Efter en fem månader lång paus återvänder Mumford & Sons till studion i februari 2014 för att börja jobba på det som skulle komma att bli deras tredje album Wilder Minds. Tillsammans med producenten James Ford (Arctic Monkeys, HAIM och Florence + The Machine) utvecklade Mumford & Sons sitt sound, mer nedskalat och fokuserat än tidigare men samtidigt än mer storslaget och med än större dynamik. Resultatet blev ytterligare än försäljningssuccé, topplaceringar på albumlistorna och även bandets mest kritikerrosade släpp hittills och en sommar med enorma festivalspelningar.


Den 9 maj går Mumford & Sons på scen i Scandinavium i Göteborg – deras första spelning i Göteborg sedan en magisk eftermiddagsspolning på Way Out West 2010. Med Wilder Minds i ryggen råder det ingen tvekan om att det återigen kommer bli ett bländande framträdande. På tisdag släpps biljetterna, ta en kölapp.

Max 6 biljetter.

Rullstolsplatser bokas hos Got Event Biljett på telefon 031-811020.
Inga gruppbokningar till denna konsert.

Endast direktbetalning på ticnet.se
Från och med den 1 januari 2016 kan du endast betala med kort i Scandinaviums biljettkassa.

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

måndag, 9 maj 2016 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

405kr - 635kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad