kl: 18:00

Green Day

Slottsskogsvallen


BILJETTER / MER INFORMATION


Punkrocklegendarerna Green Day och Rancid kommer till Sverige i sommar!

Nästa sommar är det Göteborgs tur att få finbesök av ett av världens största och vassaste punkrockband! Den 21 juni spelar Green Day på Slottskogsvallen. De får dessutom sällskap av landsbröderna i Rancid!

Green Day slog igenom med ”Dookie” 1994, och gick snabbt från att vara ett källarband till att sälja tio miljoner exemplar av genombrottsalbumet. 20 år senare är de minst lika aktuella med flera Grammy-vinnande album i bagaget, en egen musikal i deras ära och många långa världsturnéer på meritlistan.
Senaste studioplattan Revolution Radio, den tolfte i ordningen, släpptes i oktober. Det är fel att säga att Green Day vuxit upp – det kommer de nog aldrig riktigt göra. Deras sound är lika lekfullt och energiskt idag som 1994. De är rak och okomplicerad punkrock du gärna skrålar med i.

Senast Rancid spelade på Göteborgsk mark var på West Coast Riot 2012, där ingen mindre än självaste Bruce Springsteen tog sig till Röda Sten för att kolla in punkhjältarna från Kalifornien.
Bandet bildades tidigt 90-tal ur spillrorna av den legendariska gruppen Operation Ivy och har med tiden blivit ett av världens mest framgångsrika punkband. Som trots sin vägran att någonsin fastna i storbolagens händer ändå sålt flera miljoner album världen över. Bandet har en karaktäristisk stil där de blandar punk och hardcore med ska-influenser.

Ett tredje band i form av en opener tillkommer, och släpps senare.
Missa inte detta absoluta punk-guldkorn i Göteborg i sommar!
+++++
Åldersgräns 13 år
Dörrar 16:30
På scen 18:00
Två biljetter finns, samtliga ståplats.
Golden Circle 795:-
Ordinarie 695:-
Rullstolsbiljett, via Biljettforums Kundservice på telefon 0771-130 150
+++++
Praktisk informtion inför biljettköp och konsertbesök:
Inga drycker och ingen alkohol får medtagas in på konsertområdet!
Försäljning av mat och dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns.
På grund av säkerhetsskäl får inte sittpallar, campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer… och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet.
Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller andra persedlar som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.
Även husdjur lämnas hemma.

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet.
Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtna.

Ingen uthämtning av biljetter på plats!
 

Lokal: Slottsskogsvallen

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-06-21 18:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Stubbeledsgatan 10


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

695 - 795


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på A Christmas Carol - Nypremiär På Folkoperan Den 7 December
PRESS
17 maj
kl: 16:30

A Christmas Carol - Nypremiär På Folkoperan Den 7 December

Den 7 december, efter ett års uppehåll, har klassikern "A Christmas Carol" nypremiär på Folkoperan i Stockholm. 200 år efter Charles Dickens födelse finns fortfarande ett stort intresse för hans både humoristiska och allvarliga berättelse om den bittra Ebenezer Scrooge. "A Christmas Carol" har blivit en populär jultradition för hela familjen och den hjärtliga historien med de välkända julsångerna sätts upp för åttonde gången i ordningen. Föreställningen spelas traditionsenligt med brittisk ensemble och kan ses mellan den 7 och 23 december. Biljetterna finns ute nu.

Julsagan om den snåle Ebenezer Scrooge är en av Charles Dickens mest populära berättelser. Den sattes upp varje jul i Stockholm under stora delar av 80- och 90-talet och för nio år sedan väcktes traditionen till liv igen när Pernilla Isedal satte upp den klassiska historien med ny regi. Hennes version av "A Christmas Carol" är en genuin engelsk musikteaterversion med brittiska skådespelare och sångare i rollerna samt flera barnskådespelare. Föreställningen har blivit en etablerad jultradition och visar år efter år att den över 170 år gamla sagan är lika aktuell idag som på 1800-talet.

Berättelsen utspelar sig i ett kallt och snöigt London år 1843. Den snikna och bittra Ebenezer Scrooge fnyser åt allt vad kärlek, gemenskap och familj innebär. Han bryr sig endast om sig själv och sina ... Klicka för att läsa mer

Bild på Göteborgs Symfoniker Spelar In Våren Med Näktergalens Sång!
PRESS
18 maj
kl: 13:20

Göteborgs Symfoniker Spelar In Våren Med Näktergalens Sång!

Nu rullas röda mattan ut för att fira våren med Göteborgs Symfoniker den 24 maj. Orkesterns andre konsertmästare Justyna Jara spelar Två sentimentala romanser av Wilhelm Stenhammar, orkesterns legendariske och betydelsefulle dirigent i början av 1900-talet, och Stravinskys Näktergalens sång som inspirerats av HC Andersens gripande saga.

Det har blivit en tradition med Göteborgs Symfonikers vårkonsert i maj, en timslång konsert utan paus med stämningsfull och dansant musik. I år inleds den med Danser från Galánta av den ungerske kompositören Zoltan Kodály som på 1930-talet fängslades av den romska verbunkos-musiken, en musikstil snarlik csárdás som är härligt svepande och rytmisk.

Stenhammars Två sentimentala romanser är ljuva stycken för violin och orkester som väcker förhoppningar om sommar och sol. Konserten avslutas med Näktergalens sång, Stravinskys både dramatiska och finstämda skildring av Kejsaren av Kina som efter sjukdom räddas till livet av näktergalens underbara sång.

Orkestern leds av Dalia Stasevska, ännu en av de många begåvade, unga finska dirigenterna.
Göteborgs Konserthus onsdag 24 maj kl 19.30

KODÁLY Danser från Galánta

STENHAMMAR Två sentimentala romanser

STRAVINSKY Näktergalens sång

Göteborgs Symfoniker

Dirigent Dalia Stasevska

Justyna Jara violin

För mer information och bilder, kontakta:

Stefan Nävermyr, redaktör, 031-726 53 45stefan@gso.se... Klicka för att läsa mer

Bild på Så Är Dom Igång, Måns Möller & Co - 620 Mil På 29 Dagar För Att Slå Världsrekord !
PRESS
21 maj
kl: 08:40

Så Är Dom Igång, Måns Möller & Co - 620 Mil På 29 Dagar För Att Slå Världsrekord !

Så är dom igång, Måns Möller & co - 620 mil på 29 dagar för att slå Världsrekord !

Följ Måns Möller live här https://share.garmin.com/MansMoller

Så var dagen inne och vi vill börja med att tacka alla som bidrar och sponsrar oss.
Det är för Kevin och alla barn med NPF som vi gör det här för, de här som ger oss glädje och styrkan att göra det här världsrekordförsöket.

Hej Måns Möller.

Jag brukar samla och panta flaskor och sätta in pengar till hjärnfonden men tänker de får pengar från så mycket annat som postkodlotteriet. Denna gång blev där 432 kr som jag satt in idag med hjälp av min mamma, till ert Faster x Europe. De är inte mycket men det jag kan bidra med, studerar ju men tar studenten om en månad den 15 juni (YES!! Jag klarade de)

Jag har förresten haft idrott nu i gymnasiet och är sjukt, sjukt stolt över det. Trodde aldrig det skulle fungera. Jag hade knappt det i grundskolan inga betyg i de heller.

Vi boxas, har tex styrkelyftning och parkour. Vi får veta vad som ska hända veckan innan o de är viktig för mig så jag vet va som ska hända. Så de ni gör är väldigt viktigt ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter