Menu

Green Day

Göteborg

Slottsskogsvallen
onsdag, 21 juni 2017 kl:18:00

Punkrocklegendarerna Green Day och Rancid kommer till Sverige i sommar!

Nästa sommar är det Göteborgs tur att få finbesök av ett av världens största och vassaste punkrockband! Den 21 juni spelar Green Day på Slottskogsvallen. De får dessutom sällskap av landsbröderna i Rancid!

Green Day slog igenom med ”Dookie” 1994, och gick snabbt från att vara ett källarband till att sälja tio miljoner exemplar av genombrottsalbumet. 20 år senare är de minst lika aktuella med flera Grammy-vinnande album i bagaget, en egen musikal i deras ära och många långa världsturnéer på meritlistan.
Senaste studioplattan Revolution Radio, den tolfte i ordningen, släpptes i oktober. Det är fel att säga att Green Day vuxit upp – det kommer de nog aldrig riktigt göra. Deras sound är lika lekfullt och energiskt idag som 1994. De är rak och okomplicerad punkrock du gärna skrålar med i.

Senast Rancid spelade på Göteborgsk mark var på West Coast Riot 2012, där ingen mindre än självaste Bruce Springsteen tog sig till Röda Sten för att kolla in punkhjältarna från Kalifornien.
Bandet bildades tidigt 90-tal ur spillrorna av den legendariska gruppen Operation Ivy och har med tiden blivit ett av världens mest framgångsrika punkband. Som trots sin vägran att någonsin fastna i storbolagens händer ändå sålt flera miljoner album världen över. Bandet har en karaktäristisk stil där de blandar punk och hardcore med ska-influenser.

Ett tredje band i form av en opener tillkommer, och släpps senare.
Missa inte detta absoluta punk-guldkorn i Göteborg i sommar!
+++++
Åldersgräns 13 år
Dörrar 16:30
På scen 18:00
Två biljetter finns, samtliga ståplats.
Golden Circle 795:-
Ordinarie 695:-
Rullstolsbiljett, via Biljettforums Kundservice på telefon 0771-130 150
+++++
Praktisk informtion inför biljettköp och konsertbesök:
Inga drycker och ingen alkohol får medtagas in på konsertområdet!
Försäljning av mat och dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns.
På grund av säkerhetsskäl får inte sittpallar, campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer… och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet.
Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller andra persedlar som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.
Även husdjur lämnas hemma.

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet.
Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtna.

Ingen uthämtning av biljetter på plats!
 

Lokal: Slottsskogsvallen

Datum / Tid

onsdag, 21 juni 2017 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Slottsskogsvallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

695 - 795

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad