Menu

Västerbron

Göteborg

Sticky Fingers
lördag, 8 oktober 2016 kl:21:00

Västerbron bildades 2013 i Fruängen av tre stockholmare och en helsingborgare (som tror/tycker att det är Öresundsbron som namnet åsyftar). Västerbron ser sig som en poporkester med sin själ i punken, sitt hjärta i 90-talsindien och sin hjärna i någon slags skånsk emo.
Sedan debutalbumet "Idiotologi" (2014) har de turnerat flitigt runt om i Sverige, Norge och Danmark. De har radat upp fina spelningar på bland annat by:Larm, Umeå Open, This is Hultsfred och Manifestgalan samt spelat tillsammans med band som bob hund, Honningbarna och Hurula. "Idiotologi" letade sig in på diverse årsbästalistor och när Musikguiden i P3sammanfattade 2014 hamnade singeln "Ännu en dag förgäves" på en hedrande 16:e-plats.
Under 2015 släppte Västerbron bara två singlar, men de lyckades ändå göra avtryck. Med "Död för mig" hamnade Västerbron återigen på en rad årsbästalistor – och den andra låten som släpptes, "Vilse i varuhuset" (tidigare "Mall av Skandinavien"), resulterade i att bandet (nästan) blev stämda av en jättegalleria.
Västerbron är vid det här laget ett av Sveriges bästa och mest energiska liveband och under våren 2016 var de ute på en turnévända som startade med två kanonspelningar på by:Larm i Oslo. Den 15 april då Västerbrons mycket framemotsedda andra album "Till vilket pris som helst"finns att konsumera i det köpcenter som brukar kallas internet.
Västerbron är:
Peter Jonasson (sång)
Patrik Lange (gitarr, sång)
Viktor Törnsäter (gitarr)
Anton Lozinski (trummor)
Stellan Björnlund (bas, sång)


– Västerbron på Spotify:
https://open.spotify.com/artist/6qlL2vDyJgnxuFH96lLA0A
– Videos:
Vilse i varuhuset (2015)
http://youtu.be/8FXhT6Fdmow
Ännu en dag förgäves (2014)
http://youtu.be/UB0ZTniLozc
Om du säger det så är det så (2014)
http://youtu.be/dY3H8mwoSss
LIVE: Du visste vad du ville (Tantolunden 2015)
http://youtu.be/VYFy3jLrG3A

Lokal: Klubbscen

Datum / Tid

lördag, 8 oktober 2016 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Sticky Fingers

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

110

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad