Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:30

Freedom Call + support 1/3

Sticky FingersDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

FREEDOM CALL TILL SVERIGE
Världens gladaste metalband är tillbaka med ett nytt album och en ny turné! De tyska power metal-veteranerna Freedom Call släpper i november sitt nionde studioalbum. Albumet som är bandets första med nytt material sedan ”Beyond” (2014) har fått namnet ”Master of light” och är enligt rapporter fyllt av melodier som speglar den välkända optimismen och livsglädjen hos Freedom Call. Nästa år är det så dags för Sverige att få besök av kvartetten från Nürnberg igen. Efter en lång, dyster vinter bjuder Freedom Call in till ett fyrtal i spelningar när de i början av april besöker Göteborg, Stockholm, Sala och Finspång för att sprida glädje och ljus och sätta ett leende på de svenska metalfansens läppar.
De får sällskap av inte mindre än två lovande svenska powermetalband
SHADOWQUEST
ShadowQuest har med medlemmar från bl.a Masterplan, Bloodbound, Dionysus, Shining, Witherscape and Saint Deamon. Melodiös metal i samma anda som Helloween och Judas Priest. Ett av de nyare svenska banden som håller metalfanan högt!
Veonity
Veonity har sedan bandet bildades 2013 haft en tydlig vision om att spela power metal och inget annat. I början av 2015 kom debut plattan ”Gladiator’s Tale” och i år den 23 september släppte Veonity sitt andra studioalbum. Albumet, som bär titeln ”Into The Void”, spelades in och mixades av Ronny Milianowicz (Shadowquest, ex Dionysus) och släpptes av det amerikanska bolaget Sliptrick Records.


Sticky Fingers öppnade dörrarna 1998 och sedan dessa har många kända artister stått på scenen. År 2002 öppnade den nya konsertlokalen Top Floor och Sticky Fingers stärkte sin position som Göteborgs mest aktiva Rock klubb framförallt på live-fronten.

Sticky Fingers idag
Fyra våningars nöjespalats med allt från hård rock i källarvåningen till dansant pop, rock och indie på entréplan till house, soul, funk, hip-hop och R&B på vår dansvänliga övervåning Top Floor. På våra 2 scener uppträder allt från lokala förmågor till internationellt kända artister.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-03-01 20:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Freedom Call

Freedom Call, Warriors på Spotify

Eternity

Warriors

Freedom Call, Land Of Light på Spotify

Eternity

Land Of Light

Freedom Call, Union Of The Strong på Spotify

Beyond

Union Of The Strong

Freedom Call är ett tyskt power metal-band som bildades 1998 av ljudteknikern Chris Bay och Daniel Zimmermann, trummis i Gamma Ray. 1999 spelade de in sin första skiva, Stairway to Fairyland, och turnerade med Saxon. 2000 spelade de in sitt andra album, och 2001 spelade de med Hammerfall och Virgin Steele. 2001 slutade Sascha Gerstner i bandet för att ersätta Roland Grapow i Helloween. 2002 turnerade de med Blind Guardian. Bandet har släppt åtta studioalbum, två livealbum, en EP och två singlar. Man har även spelat in tre musikvideor till låtarna "Thunder God" (från Legend of the Shadowking), "Hero On Video" (från Land of the Crimson Dawn) samt "Union of the Strong" (från Beyond).