Menu

Covenant, Ras Bolding, Asperger Synthdrome

Göteborg

Sticky Fingers
tisdag, 6 juni 2017 kl:19:00

COVENANT
Ras Bolding (DK)
Asperger Synthdrome
DJ: Coral

Fler artister tillkommer
NÄR: Tisdag 6 juni (helgdag)
KL: 19-01
VAR: Sticky Fingers, Göteborg

COVENANT

Covenant (OFFICIAL) släppte 2016 sitt 9:e studioalbum ”The Blinding Dark” där bandet åter igen förnyar sitt sound och inspirerar omvärlden som de pionjärer de varit sedan starten.

Ras Bolding (dk)
Ras Bolding är en dansk musiker och subkulturikon som även är klubbarrangör (bl.a. grundare av Klub Golem i Odense), en mångsysslare eller konstnär skulle man kunna säga. Musikaliskt söker sig Ras Bolding i gränslanden mellan synth, goth, punk, electronica och gamla tv-spel och har format ett sound som verkligen är ett signum, precis som hans ofta extravaganta yttre. Live framträder Ras med sina kompanjoner Laerke och Mie som flankar denne excentriske artist.
Ras Bolding har framträtt på allt från kulturfestivaler till obskyra små fester, i en boxningsring och på en buss. Inget är främmande för denne artist som är som hämtad från Taffey Lewis Nightclub i filmen Blade Runner. Ras släppte förra året också låten och videon ”Have A Nice Day” som ett bidrag till RTSIs kampanj, en stark och allvarsam låt med ett viktigt budskap.
Ras Bolding är en upplevelse för öga och öra, missa inte när han gör ett av sina få Sverigebesök i Göteborg 6 juni!
https://www.facebook.com/rasbolding


Asperger Synthdrome är Adora BatBrats synthband med influenser från 80-talet och med attityd och en rejäl dos självironi. Bandet har som de beskriver: ”Lättsamt blippig musik och texter som handlar om krig eller att man inte är som andra. Kort sagt: det gamla vanliga.” Medlemmarna live varierar och nuvarande livemedlemmen är Victoria Lovelace, som även var med när de nyligen uppträdde på Club Bar Sinister i Hollywood, en drömscen för många synthband.
Men det finns också en mer allvarlig sida av Asperger Synthdrome som exempelvis det bidrag de gjorde till RTSIs kampanj mot diskriminering av subkulturer. Låten ”You Can’t Be Me” belyser utanförskapets olika sidor och kan på ytan tyckas vara provokativ och enkel men har ett djup och budskap som kräver att lyssnaren reflekterar. Precis så ska Asperger Synthdrome konsumeras, då bandet på ytan kan tyckas enkelt att förstå, men Adora och hennes följeslagare är betydlig mer komplexa.
www.facebook.com/asperger.synthdrome


OBS att allt ev. överskott från kvällens entréintäkter går oavkortat till The Sophie Lancaster Foundation!
Kvällen presenteras av arvsfondsprojektet Rätten Till Sin Identitet (RTSI) och arrangeras av Monster Mash i samarbete med Sticky Fingers, Kulturens, KF Kretsen och SUB - Riksförbundet För Subkultur, m.fl.
RTSI finns på plats och kommer ha med sig giveaways!

De 50 första besökarna får ett USB-minne med RTSIs "Till Alla Er".
Vi kommer även ha merchandise från The Sophie Lancaster Foundation på plats till salu och alla medel går oavkortat till dem.

Läs mer på:
http://rtsi.se/event/kampanjevent-goteborg/
rtsi.se

ÅLDER: 18 år
ENTRÈ: 100 kr
GARDEROB: 15 kr

Varmt välkomna!

Lokal: Top Floor

Datum / Tid

tisdag, 6 juni 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Sticky Fingers

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad