Menu

ARTURIUS + A TRIBUTE TO ACCEPT

Göteborg

Sticky Fingers
fredag, 6 oktober 2017 kl:18:30

Göteborgsbandet Arturius släpper i dagarna ett färgstarkt album där storslagna symfoniska inslag varvas med tunga gitarr-riff. Låtmaterialet tilltalar en bred publik och kanske är det därför inte så konstigt att första singeln redan spelas på rockstationerna.


Arturius grundades för tio år sedan, men hade från början en inriktning på mer traditionell rock. Efter ett par år bestämde sig bandet för att gå mer åt hårdrock med symfoniska inslag och landade slutligen i genren power metal. Nu mynnar den satsningen ut i debutalbumet och singeln ”Spirit of Evil” där de stora klassiska introna inger en känsla av filmmusikskaraktär som man gärna dras med i.


Bandet består av musiker som varit med i flera olika konstellationer genom åren. Mest framträdande är deras sångare Apollo Papathanasio som under 2016 släppte sitt soloalbum Waterdevils. Han har även tidigare medverkat i band som Spiritual Beggars, Firewind, Masquerade och Majestic.


I slutet av juni släppte Arturius sin singel "Spirit Of Evil" och nu släpper de sitt debutalbum på b.l.a Spotify, ITunes, Amazon, Google Play mm.

Datum / Tid

fredag, 6 oktober 2017 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Sticky Fingers

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad