Menu

REIN

Göteborg

Sticky Fingers
lördag, 4 november 2017 kl:22:00

REINs musik utgår från skoningslös elektronik. Hon är inte ute efter att bli någon sorts Messias som kommit för att rädda en döende konstform. Hennes artisteri handlar inte om nostalgi eller tillbakablickar.
Finns det något hon kan tänka sig att ta med sig från svunnen tid så är det punkens energi och attityd.
Resten är framtid.
"Precis lika mycket som jag vill att min musik ska säga någonting så vill jag också att den ska kännas. Jag gör något som jag känner fattas idag, säger REIN.
På under 20 månader har REIN lyckats etablera sig som en av Sveriges mest spännande artister.
Hon har släppt två bejublade och hyllade EPs, senast "Freedoom" i våras, uppträtt på landets viktigaste festivaler (Emmaboda, Storsjöyran, Musikens Makt, Umeå Open, Stockholm Prider), gjort en bejublad klubbturné, spelat på flertalet stora Europeiska festivaler (Sziget i Ungern, Slottsfjell i Norge, Eurosonic i Holland) samt synts i Musikguiden, P3 Session och hyllats på flera årsbästalistor.
Hon har nominerats tvåfaldigt av både På P3 Guld och Gaffa (bland annat ”Årets nykomling” och ”Årets dans”) och gjorde ett av P3 Guld-galans mest minnesvärda uppträdanden. Singlarna I DON’T GET ANYTHING BUT SHIT FROM YOU, MISSFIT och CAPITALISM har spelats flitigt i P3.
Under sommaren 2016 beskrev Dagens Nyheter REIN som en av årets mest spännande nykomlingar på musikscenen.
HYMN skrev ”det går inte att sätta ord på hur mycket vi behöver REIN i gubbväldet 2017” och kallade henne för ”en ostoppbar bulldozer med karisma” efter hennes spelning i Malmö.

Datum / Tid

lördag, 4 november 2017 kl: 22:00

Plats

Göteborg, Sticky Fingers

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad