Menu

Hyllningskväll Till Metallica

Göteborg

Sticky Fingers
fredag, 26 oktober 2018 kl:21:00

Sticky Fingers arrangerar en hyllningskväll till Metallica i samband med bokreleasen av boken: ”Metallica: Sorgespel & Segertåg – Det svenska perspektivet”.


Under kvällen kommer ni att få ta del utav ett Quiz, en Q&A med författarna till boken och vi avslutar kvällen med tributebandet METAL LIKA som kör alla de bästa låtarna från perioden 83-91!


Lite info om boken nedanför:


Ända sedan början av 80-talet har intresset för Metallica varit stort i Sverige. I år föräras gruppen det prestigefyllda Polarpriset och nu berättas historien om världens största hårdrocksband för första gången ur ett helt blågult perspektiv. Sorgespel & Segertåg är den fängslande berättelsen om hur Metallica lyckades vända tragedi till triumf och beröra generationer av svenska hårdrockare. Från Göta Lejon till Olympen. Från Globen till Ullevi. Varje konsert har satts under lupp. Ta del av de förvirrade rapporteringarna om Cliff Burtons dödsolycka i Småland. Upplev hur thrash metal-pionjärerna genom ett intensivt blixtkrig erövrade Sverige och förärades tidningsomslag och löpsedlar. Utöver citat från medlemmarna medverkar branschfolk, journalister och fans. Tillsammans vänder de på varenda sten och skildrar vad som egentligen skedde bakom kulisserna.


Författaren Fredrik Brolin är sedan många år skribent på bland annat rockbladet.seoch har skuggat Metallica sedan mitten av 80-talet. Tillsammans med nämnda nättidnings chefredaktör Jonas Lööw har han gjort en omfattande research om gruppens framfart i Sverige.


”Metallica: Sorgespel & Segertåg – Det svenska perspektivet” släpps den 26 oktober av Gain. Det är förlagets andra bok efter den hyllade ”Kiss Klassified – War Stories From A Kiss Army General” som kom ut 2017.


”Eftersom jag växte upp utanför Köpenhamn brukade jag och polarna åka och kolla in konserter i Lund och i Malmö. I Malmö var det Folkets Park som gällde och i Lund var det Olympen. Jag minns att Metallica senare spelade på Olympen under Master of Puppets-turnén. När jag var yngre var det många som även åkte upp till Göteborg för att se konserter på Scandinavium, men jag följde tyvärr aldrig med. Jag visste dock att det var en stor och spännande arena och därför var det speciellt att 1992 själv få lira där. Vi har alltid gillat Göteborg. De senaste gångerna har vi spelat på Ullevi och det har varit coolt, galet och helt överväldigande. Spelningarna där har varit fantastiska. Inför Lulu 2011 tog vi alla bilderna till skivan i Göteborgs hamn. När vi lirade där igen 2015 fick vi höra att det var den största utomhusspelningen i Sveriges historia.”
Lars Ulrich, Metallica

Datum / Tid

fredag, 26 oktober 2018 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Sticky Fingers

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad