Menu

Deceptic + Guests RELEASE

Göteborg

Sticky Fingers
lördag, 11 maj 2019 kl:20:00

Deceptic släpper sitt efterlängtade album "Continuum Unknown", det firar dom med att ha en Releasefest på Sticky Fingers Top Floor. Med sig har dom Kill The Kong och Limbo, detta är en kväll som ni inte får missa.
Dörrar öppnar: 20:00


DECEPTIC:


I det mest bräckta av vatten…
…simmar kvintetten Deceptic och förenar det självklara och det outgrundliga, det mest massiva och det nästintill tyngdlösa av ljud som någonsin har ekat ut i den svenska kusten. Med en kritikerrosad debutplatta “The Artifact” (Dead End Exit Records) i ryggen tar nu Deceptic nästa kliv upp på karriärsstegen.


Vad som en gång varit rest under tunga rytmer och vida ljudlandskap, skall nu mötas i en skör kavalkad av känslor och vackra toner. Deceptic vill 2019, föra dig som lyssnare genom en intensiv och blandad resa och krypa in under ditt skinn i sann progressive metal anda


KILL THE KONG:


Västeråsbandet Kill The Kong debuterade som band 2015, efter att flera av medlemmarna slagit sig ihop på nytt efter nedläggningen av bandet Seventripe. På bara tre år har bandet hunnit etablera sig, bygga upp en fanbase och släppt inte bara en, utan två, album. Med andra ord kan man knappast anklaga bandet för att ligga på latsidan. Något som utmärker Kill The Kong ifrån andra band är antalet medlemmar, som uppgår i hela sju stycken. Förutom två gitarrister och en basist inkluderar Kill The Kong även två sångare samt en trummis och en perkussionist. Timo förklarar att bandet var ute efter att ha sju stycken och tillsammans skapa ett unikt tungt och bombastiskt sound. Och responsen på denna banduppsättning har varit mycket positiv.


LIMBO


''Limbo är en progressive metal-kvintett i stil med stora svenska akter inom samma genre såsom Meshuggah och Vildhjarta. I somras släppte de sitt debutalbum efter totalt tre singlar och en musikvideo. Ett album som innehåller en välarrangerad blandning av atmosfäriska, råa och finessrika melodier. Att de eftersträvar ett organiskt sound samt en ödmjuk approach är inget de räds från att uppvisa - likaså deras mäktiga liveframträdanden av deras idérika och komplexa melodiföljder.''

Datum / Tid

lördag, 11 maj 2019 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Sticky Fingers

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad