Corroded

Sticky FingersDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Med låtar som Time and Again, 6 ft of Anger, More Than You Can Chew och Age of Rage så har CORRODED satt sitt namn på kartan över band som alltid levererar
refrängstark rock av det hårdare slaget. Nu är det dags igen den 8/10 så släpper bandet en samling över sina första 10 år och kröningen av samlingsalbumet
”X Years of Anger” blir den helt nya singeln ”House Of Hate”

På frågan om hur han skull beskriva ”House Of Hate” svarar sångaren och gitarristen Jens Westin
– en klassisk CORRODED-låt med stark refräng och stora körer eller om jag ska hellre ska försöka beskriva
själva känslan så skulle jag nog säga att det är som en stenhård käftsmäll mitt på hakan….fast av den sköna sorten.

Den norrländska stenkrossen CORRODED har haft en hektisk period med fullt fokus på att turnera utanför Sveriges gränser och framförallt i Tyskland.
I samband med Jubileumsskivan så gör CORRODED en mindre Sverigeturne i Okt/Nov under namnet "X Years of Touring"
för att summera bandets första decennium och samtidigt markera början på nästa för vart ska ett utpräglat liveband fira sitt första decennium om inte på scenen?

Lokal: Top Floor

Sticky Fingers öppnade dörrarna 1998 och sedan dessa har många kända artister stått på scenen. År 2002 öppnade den nya konsertlokalen Top Floor och Sticky Fingers stärkte sin position som Göteborgs mest aktiva Rock klubb framförallt på live-fronten.

Sticky Fingers idag
Fyra våningars nöjespalats med allt från hård rock i källarvåningen till dansant pop, rock och indie på entréplan till house, soul, funk, hip-hop och R&B på vår dansvänliga övervåning Top Floor. På våra 2 scener uppträder allt från lokala förmågor till internationellt kända artister.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-11-29 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Corroded

Corroded, Age Of Rage på Spotify

Age of Rage

Age Of Rage

Corroded, 6 Ft Of Anger på Spotify

Eleven Shades Of Black

6 Ft Of Anger

Corroded, More Than You Can Chew på Spotify

State Of Disgrace

More Than You Can Chew

Corroded är ett svenskt hårdrocksband från Ånge som bildades 2004. Debutalbumet Eleven Shades of Black gavs ut 2009.


Corroded bildades av Jens Westin och Peter Sjödin, som nu är de två kvarvarande originalmedlemmarna. Ett par medlemmar har under åren bytts ut, och den nuvarande sättningen har funnits sedan 2008. Corroded ligger på bolaget Ninetone Records och bandets debutplatta Eleven Shades of Black gavs ut 2009 och producerades av Patrik Frisk.


Under 2009 gjorde bandet en ny version av låten "Time and Again" vilken blev ledmotivet till Robinson Karibien på TV4. Bandets andra album Exit to Transfer, släpptes den 6 oktober 2010, även denna gång tillsammans med Ninetone Records och Patrik Frisk. Den första singeln från albumet, Piece By Piece, släpptes 25 augusti 2010. Den 15 oktober gick Exit to Transfer in som sexa på Sverigetopplistan och var det näst bäst säljande hårdrocksalbumet under utgivningsveckan.


Bandet har spelat på flera festivaler i Sverige, bland annat Sweden Rock Festivals Nemis-scen, Rockweekend, Getaway Rock Festival, Putte i parken, Storsjöyran, Gatufesten, Metaltown, Rockstad: Falun, Skogsröjet, Arvikafestivalen och Dreamhack. Dom har också spelat på Helgeåfestivalen i Knislinge. Corroded har även gjort turnéer utomlands. Deras musik spelas bland annat på radiostationen Bandit Rock, och bandet vann priset som "Årets nykomling" på Bandit Rock Awards 2009.