Menu

Paradise Lost

Göteborg

Sticky Fingers
söndag, 11 oktober 2015 kl:18:00

Paradise Lost
Som ett av pionjärbanden inom gothic metal är Paradise Lost bland de viktigaste grupperna på scenen och vi gläder oss enormt till att de tar sin ”The Plague Within”-turné till Malmö, Göteborg och Stockholm i oktober!

”The Plague Within” är bandets, smått fantastiska, 14e studioalbum och släpps i Europa den 1 juni. Med 13 album bakom sig vet bandet vad de gör och deras gothic/doom metal sound är något av det mest cementerade och respekterade i världen. Det brittiska bandet bildades 1988 i Halifax och genom åren har enbart trummisen bytts ut, annars har bandet varit helt intakt. Bandmedlemmarna träffades i skolan som tonåringar och genom åren har de vuxit upp tillsammans, både musikaliskt och privat. Paradise Lost har spelat på de största scenerna världen över och inspirerat många band i gothic/doom metal-genren, där bl.a. svenska Katatonia har sagt att de startade sin musikaliska bana som rena ”Paradise Lost fanboys”.

Till hösten kommer ”The Plague Within”-turnén till Sverige. Malmö 10 oktober, Göteborg 11 oktober och Stockholm 15 oktober är det som gäller. Efter mer än 27 år med albumsläpp och turnéer ser vi fram emot att se Paradise Lost i Sverige igen!

Lokal: Top Floor

Datum / Tid

söndag, 11 oktober 2015 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Sticky Fingers

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

285

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad