Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Periphery + Veil Of Maya

Sticky FingersDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

 Periphery är en produkt av gitarristen Misha Mansoor som först skapade sig ett namn på internet, bland annat genom olika Meshuggah-forum. Han spelade in egen musik och producerade allt själv, i sitt hem. Misha skapade då Periphery som, efter att ha gått igenom flera byten av både sångare och bandmedlemmar, nu har hittat sin ideala formation. Biljetter släpps 9:00 onsdag 10/6
 
Bandet har snabbt byggt en fanbase inom progressive metal och är ett av de allra viktigaste banden för utvecklingen av subgenren djent som först skapades av svenska Meshuggah, ett band som också influerat Peripherys musik genom åren. Periphery har även influerats av band som Deftones (som man också har turnerat med), Tool, Shane Gibson, Opeth och många fler – enligt Misha Mansoor själv.
2010 kom den självbetitlade debuten och uppföljaren ”Periphery II: This Time It’s Personal” släpptes 2012. Men det var först i år som den stora framgången kom, med det hyllade dubbelalbumet ”Juggernaut: Alpha”/”Juggernaut: Omega”. Skivan från januari i år har fått positiva recensioner, hyllats av fans och klättrat högt på Billboards lista. Nu är det dags för bandet att turnera och äntligen besöka Sverige och Sticky Fingers i Göteborg onsdag 25 november samt Debaser Strand i Stockholm fredag 27 november.
 
Med sig på turnén har Periphery denna gång deathcorebandet Veil Of Maya från Chicago, som också är ett band som bidragit mycket till utvecklingen och framfarten av den omtyckta djent-genren. Veil Of Maya har hunnit släppa fem studioalbum där ”Matriarch” från maj i år är det senaste och mest framgångsrika bandet har släppt.
 
www.periphery.net
www.veilhasrisen.com
 

Lokal: Top Floor

Sticky Fingers öppnade dörrarna 1998 och sedan dessa har många kända artister stått på scenen. År 2002 öppnade den nya konsertlokalen Top Floor och Sticky Fingers stärkte sin position som Göteborgs mest aktiva Rock klubb framförallt på live-fronten.

Sticky Fingers idag
Fyra våningars nöjespalats med allt från hård rock i källarvåningen till dansant pop, rock och indie på entréplan till house, soul, funk, hip-hop och R&B på vår dansvänliga övervåning Top Floor. På våra 2 scener uppträder allt från lokala förmågor till internationellt kända artister.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-25 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Periphery

Periphery, Alpha på Spotify

Juggernaut: Alpha

Alpha

Periphery, The Bad Thing på Spotify

Juggernaut: Omega

The Bad Thing

Periphery, 22 Faces på Spotify

Juggernaut: Alpha

22 FacesVeil Of Maya

Veil Of Maya, Mikasa på Spotify

Matriarch

Mikasa

Veil Of Maya, Phoenix på Spotify

Phoenix

Phoenix

Veil Of Maya, Teleute på Spotify

Matriarch

Teleute