Menu

Asta Kask + Trubbel + Blisterhead

Göteborg

Sticky Fingers
lördag, 12 december 2015 kl:19:00

I lilla Töreboda i Västergötland bildas punkbandet X-tas 1978 av fyra fjuniga killar. Med influenser av 70-tals band som Kiss och med nyöppnade ögon för punken satte de igång att repa i Kloaken – en stinkande källarlokal. Snart byter de namn till Asta Kask, gör egna demos, blir spelade i radions Ny Våg och åker på folkparksturné som självklart slutar i kaos efter bråk med raggare.
I samband med inspelning av första EP´n ”För kung & fosterland” med bl.a. Ringhals Brinner som ett av spåren, splittras bandet. Kvar blir Micke Blomqvist som snart nog plockar upp Bonni Pontén, Magnus ”Ernie” Hörnell och Magnus ”Bjurren” Bjurén och återbildar Asta Kask.
Under fem intensiva år spelar bandet in några EP, gör massor av spelningar för inga pengar och har fruktansvärt kul i ett Sverige som kryllar av små spelställen. Ingen organisation eller plan – bara ut och lira.
1986 tog det stopp. Elaka rykten och en punkrörelse som vände taggarna inåt drabbade Asta Kask. Det hade gått lite för bra. Man hade tjänat pengar och var dryga, men sanningen var att Asta spelade för mat, husrum och reseersättning och var rätt trevliga grabbar. Skitsnacket började tära och det bestämdes att en sista turné skulle göras, en LP spelas in bara för att det var o-punk och sen var det bra för ett tag.
1989 har Beat Butchers fest i Vita Huset i Täby och suget finns ju där så Asta gör tre spelningar tillsammans med Rolands Gosskör som blir liveplattan ”Sista Dansen” En bonusspelning i Fagersta och sen tyst igen.
1992 hoppar Toy Dolls av en spelning i Stockholm och Asta får frågan om att ersätta. Sugna igen? Javisst. Liveplatta igen? Javisst – ”Från andra sidan”. Nu väntade elva tysta år.
I mitten av juni 2003 står bandet Ester Kex på 44:ans scen i södra Stockholm. Trots att ingen har hört talas om dem är det utsålt, ryktet går om att det är Asta Kask. Inför 150 pers river man av en timme med gamla låtar och kondensen rinner längst väggarna. Detta var en uppvärmning för en punkgala i Göteborg ihop med b.la. Attentat och Grisen Skriker under parollen ”Punken 25 år”. Meningen var att det skulle bli enda giget. Men trycket blev för stort och en riktig återföreningsturné sattes ihop som gick över Sverige hösten 2003.
Hösten 2004 hoppar Bjurren av och Dadde Stark ersätter. Nu väntar 10 års intensivt lirande. Det bara rullade på och var hysteriskt roligt igen. Andra länder hör av sig och Asta spelar under de kommande åren i Norge, Danmark, Tyskland, Spanien, USA, Holland, Colombia och Japan.
2006 släpptes skivan ”En För Alla Ingen För Nån” (Burning Heart) och 2013 ”Handen på hjärtat”, den senare på egenstartade bolaget Kloakens Alternativa Antiproduktion – K.A.A.P.
Efter en omfattande turné – Handen på hjärtat tour under våren 2014 - står fyra grabbar, nåja gubbar, och undrar var de senaste 35 åren tog vägen och hur sjutton det kan vara så kul att lira fortfarande. Ingen plan och halv förvirring. Som vanligt.

https://www.facebook.com/astakaskofficial?ref=br_rs



Alla band borde ha ett ess i rockärmen. Trubbel från Göteborg har minst två. Det ena är allsångsrefränger värda att döda för. Det andra halvnakna punkkören The Makerz. Detta storögda sång- och dansgäng backar upp bandet på scen och är en smittsam stämningshöjare som hjälper till att göra varje konsert med Trubbel till en garanterad glädjespridare – en rusig fest. Det är inbjudande och inkluderande. Varmt men med vassa kanter. Och punkare ur alla läger älskar Trubbel.Trubbel bildas 2009 och lyfter på hatten åt hemstadens tidiga punkscen och band som Göteborg Sound. Det är rejäl punkrock med rejält sväng. Tilltalet är direkt men samsas ibland med knyckig klurighet och bandets låtar griper tag fortare än någon lustigkurre hinner ropa ”spela snabbare!”. Textmässigt ristar bandet in historier om livets avighet på ölhakens slitna bardiskar och gruppens sångare och textförfattare Stefan Lönn både suckar över och skrattar åt alltings jävlighet. Bitterljuvt och med glimten i ögat. Efter en Europaturné med New Yorks garagepunkiga The Rats och en lång rad bejublade spelningar runt om i Sverige har Trubbel vinglat in i den svenska punkscenens absoluta tätklunga. Ett par sjutumsvinyler, släppta på den lokala etiketten Alleycat, har det också blivithittills. Både slutsålda förstås.Så. Mörk och dyster stämning med några containerpunks halvsovandes i hörnen? Nix, inte närTrubbel rullar in i stan.

https://www.facebook.com/pages/Trubbel/173176346063606?fref=ts

Punk rock n roll. En del kallar det streetpunk. Men de har fel. Har funnits sedan big bang typ. I september släpps bandets fjärde album "Tumbling Down". Blisterhead fortsätter hylla Joe Strummers arv med ett album full av sånger om orättvisor, immigration, klassamhället och rädslan om högervindarna som sprider sig i Europa. Allt ackompanjerat av punk-körer och starka melodier, som är Blisterheads signum. De har turnerat runt i Europa under en herrans massa år, blivit av med all utrustning i Rom, bombade i St Petersburg, ihopsydda på sjukhus i södra Italien etc etc.

http://open.spotify.com/artist/4309OEqlyNDdfiNKnIbyew
https://www.facebook.com/Blisterhead
https://www.youtube.com/watch?v=RZ5WGeVW6W0

Lokal: Top Floor

Datum / Tid

lördag, 12 december 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Sticky Fingers

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

210

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad