Menu

World Dance Company

Göteborg

Stora Teatern
lördag, 3 september 2016 kl:15:00

World Dance Company firar 20-årsjubileum!
Följ med på en återblick i World Dance Company´s historia tillsammans med dansare, musiker och internationella gäster. I ny tappning visar vi utdrag från våra scenproduktioner under åren 1996-2016. Vi bjuder på en hyllning till dansens mångfald med en helaftonsföreställning i två akter.
Men jubileums-firandet inleds redan på eftermiddagen med tangomilonga i Kristallfoajén, prova-på-kurs och fri dans till orkestern Sexteto Tangotica. Se tider nedan!
Reflections of two decades
Medverkande är World Dance Comanys fasta ensemble :
Eva Milich, Sybille Bronder och Magnus Stedman i Flamenco en Marcha
Suzanna Bondesson med Sexteto Tangotica
Anette Pooja och Leonard Stephán i MYSK Indisk Dans & Magisk Teater
Martina von Schwerin i Arabesque Sweden
Gita Vinlander med Tribal Fusion Göteborg
Med flera gästartister, i sin helhet är 70 artister på scen.

20 år av kärlek till dansens mångfald!
World Dance Company består av ett tiotal danspedagoger och dansartister som tillsammans driver dansverksamheten på Kulturhuset Oceanen i Majorna. Sedan 1996 har vi arbetat för att människor skall mötas genom dansens universella språk genom många olika aktiviteter.
Vår drivkraft är lusten att ta tillvara den konstnärliga rikedom som människor från andra delar av världen tillför. Vi brinner för att möjliggöra positiva möten mellan generationer, kulturer och olika socioekonomiska grupper, allt för att bidra till ett starkt samhälle rikt på kultur.
Dansskolan som riktar sig till både barn och vuxna innefattar idag ett 10-tal rika danstraditioner från när och fjärran med syfte att integrera all världens danskonst i Sverige. Vid sidan av dansskolan skapar vi sceniska produktioner för vuxna och barn som turnerar i landet. I våra lokaler ges regelbundet dansaftnar såsom Bollywood Bar, Persisk afton, Tangocaféet Milonga Oriental, Café Arabesque, Tribal hafla och FlamencoFredag vilka alla skapar möjlighet till fri dans, jam, mingel och möten. World Dance Company har även producerat festivalerna World Dance Festival i Göteborg, Krokstrandsfestivalen samt Tangofestivalen i norra Bohuslän. På senare tid har vi engagerat oss i dansterapuetisk verksamhet för socialt utsatta personer tex. hemlösa, ensamkommande flyktingungdomar och barn och unga med autism.

15 – 18 Tangomilonga i Kristallfoajén, prova-på-kurs och fri dans till orkestern Sexteto Tangotica. Entré 100 kr
19 – 21.30 Jubileumsföreställningen Reflections of two decades i två akter (Längd: ca 2,5 h)

Lokal: Kristallfoajén

Datum / Tid

lördag, 3 september 2016 kl: 15:00

Plats

Göteborg, Stora Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad