Nour El Refai - En Komisk Depression

Stora TeaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I slutet av januari inledde en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker en rikstäckande och utsåld turné med den hyllade föreställningen ”En komisk depression”. På söndag avslutas vårturnén i Stockholm på China Teatern, men på allmän begäran blir det en förlängning i höst med tre föreställningar i Stockholm respektive Göteborg. Biljetterna släpps imorgon.

De senaste månaderna har Nour El Refai befunnit sig på en rikstäckande och utsåld turné med ”En komisk depression”, vilken har hyllats i media och älskats av publiken. "Det kan vara det mest sömlösa det här landet har sett i den vägen, det befinner sig högt där uppe bland det mest ståuppbegåvade i stort." skrev DN och ”Riktigt roligt och rörande.” tyckte Barometern som gav föreställningen full pott (betyg 5). På söndag avslutar Nour vårturnén med två utsålda föreställningar på China Teatern i Stockholm och är då uppe i 31 föreställningar och över 20.000 sålda biljetter sedan nypremiären i slutet av januari.

”En komisk depression” tar besökaren genom El Refais uppväxt, utveckling och karriär, hon bryter ner och konkretiserar strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt. Föreställningen presenteras av Blixten & Co i samarbete med Riksteatern och hade premiär redan våren 2016 och slutade då i 29 utsålda kvällar. Efter ytterligare en utsåld vårturné 2017 är ”En komisk depression” tillbaka i höst igen, den 22 september är det återigen nypremiär på Rival i Stockholm och helgen efter blir det ett återbesök hos Stora Teatern i Göteborg.

- Jag har aldrig haft roligare på scen, än jag har precis nu. Folk frågar hur jag orkar spela samma föreställning om och om igen. Därför att jag älskar det. Jag skrev föreställningen för att ge barnet i mig upprättelse, berätta hennes historia. Och varje gång jag får chans att göra det så läker jag lite till. Och så får jag dra alla roliga skämt och historier som jag hållit tillbaka i andra sammanhang, hälsar Nour.

Arrangör: Frihamnen Event i samarbete med Blixten & Co och Riksteatern

Lokal: Stora scenen

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-09-29 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: