Menu

Hari Mata Hari - The Best Of

Göteborg

Stora Teatern
lördag, 21 oktober 2017 kl:19:00

Åttiotalet var guldåldern på den exjugoslaviska pop-rockscenen då många av de band som än idag verkar i regionen bildades och tog jugoslaver med storm.

Under den tiden präglades den musikaliska himlen av otaliga pop & rock band, den ena bättre än den andra. Publiken lockades i horder till alla stora och små spelningar runt om i före detta Jugoslavien.

Popbandet Hari Mata Hari bildades 1986 i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina och har sedan dess funnits närvarande på musikscenen, såväl i landet som utanför.

Att lyckas hålla sig på topp under så hård konkurrens som rådde på åttiotalet är en stor bedrift. Under sina första år då bandet bildades, var Jugoslavien ett land och därmed var konkurrensen mycket större än idag.
Trots att Hari Mata Hari är en bosnisk grupp är de fortfarande och efter allt som har hänt i före detta Jugoslavien under 90-talet, lika populära vart än de kommer i hela regionen.
Oavsett vilken scen de spelar på är det alltid lika fullt och stämningen är på topp.
Gruppen är ett levande bevis att musiken är det universella språket som alla kan enas kring.
Hemligheten bakom framgången är att Hari Mata Hari gång på gång lyckas överträffa publikens förväntningar, från första albumet fram till idag.

Med sin kraftiga men stämningsfulla röst och ömsom ryckiga ömsom sorgliga toner tar sångaren Hari Varešanovic med sig publiken på en oförglömlig resa genom kärlek, sorg, lycka och allt som hör livet till.
Hari Mata Haris musik flätar samman modern pop med traditionell bosnisk musik, sevdah, samt schlager och allt som ryms däremellan.

Den svenska publiken känner igen Hari Mata Hari genom medverkan i Eurovision Song Contest 2006, då de med låten "Lejla" kammade hem tredje plats och den bästa placeringen Bosnien hade sedan landet bildades.

Blandningen av musikstilar gör Hari Mata Hari lika populär hos både den äldre som den yngre publiken.

Kom och se taket lyfta!

Lokal: Stora scenen

Datum / Tid

lördag, 21 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Stora Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

425

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad