Menu

Ulf Stureson

Göteborg

Stora Teatern
lördag, 4 november 2017 kl:19:00

Den forne Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum “I overkligheten” (1996). Sedan dess har det blivit totalt 4 soloplattor. Det har gått tio år sedan det senaste albumet, men nu är längtan över. Albumet kommer heta "Alfta förr och nu" och släpps 25 augusti.

Ulf Stureson tar på sin femte platta avstamp i sin uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte. Känslan är den samma som vid debutalbumet, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaks till där det började. Bandet är från grannbyn Rengsjö, fotografen från Alfta och plattan har mestadels spelats in i en gammal nedlagd fabrik vid Ljusnans strand utanför Bollnäs och är producerat av Ulf själv.

När Ulf Stureson den 17 mars släppte singeln ”Gräs och syra” var det det första musikaliska livstecknet på 10 år. 18 maj släpper han singel nummer 2 från det kommande albumet. Singeln heter ”Du var mig så kär” och släpps tillsammans med låten ”Jordeliv”, som är exklusiv för singeln.

28 oktober ALFTA Runemo byagård
04 november GÖTEBORG Stora Teatern
05 november STOCKHOLM Södra Teatern
08 november MALMÖ Victoriateatern

Lokal: Stora scenen

Datum / Tid

lördag, 4 november 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Stora Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad