Menu

Marika Carlsson // Jag Är Gud

Göteborg

Stora Teatern
fredag, 2 december 2016 kl:19:00

Arrangör: Lifeline

Marika Carlsson ”Jag är Gud” - En standupföreställning om tro och kärlek

Komikern Marika Carlsson växte upp i en frireligiös värld, tidigt fick hon lära sig vad som var fel och syndigt. Hennes uppfattning var att homosexualitet var fel ända tills hon själv blev kär i en kvinna. Hur tacklar man den insikten?

I föreställningen ”Jag är Gud” får vi följa Marikas Carlssons resa från religiös fanatiker till en självständig och fri kvinna. En ärlig och utmanande föreställning om bibelberättelser, tro och kärlek.

Marika är barnet som hittades i ett dike i Etiopien, som två år gammal adopterades till Sverige och kom till en religiös familj "Pingstvänner" i Mönsterås, men som sedan växte upp i akademikerstaden Lund. Hon är en av de mest glittrande komikerna idag, det går inte att värja sig från detta energiknippe som på scenen smittar med sin glädje och entusiasm. Hon har medverkat i ett flertal humorprogram som Parlamentet, Intresseklubben och RAW för att nämna några. Ni kan ha hört henne i "Marika i P4", där hon har en egen talkshow på fredagar eller i hennes sommarprat i P1 från 2012. I lördags ledde hon QX Gaygala i TV4 tillsammans med Lars Åke "Babsan" Wilhemsson.
Senaste föreställningen ”En negers uppväxt” (2012) blev både anmäld och friad av Justitiekanslern och Pressombudsmannen för hets mot folkgrupp. SVT visade föreställningen i höstas och är du snabb finns den fortfarande kvar på SVT Play några veckor till. Marika har vid två tillfällen blivit utnämnd till "Årets kvinnliga komiker" senast 2012 av Svenska Humorgalan.

I föreställningen ”Jag är Gud” tar Marika standup till nya höjder och lovar att bjuda på lika mycket allvar som komik.

Längd: ca 90 min (ej paus)

www.lifeline.se

Lokal: Stora scenen

Datum / Tid

fredag, 2 december 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Stora Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220 - 420

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad