Menu

Marika Carlsson // Jag Är Gud

Göteborg

Stora Teatern
lördag, 3 december 2016 kl:19:00

Lifeline presenterar:
Jag är Gud – En standupshow där alla får ligga med alla
Av Marika Carlsson, Regi Maria Lundqvist
Komikern Marika Carlsson tog Sverige med storm med standupföreställningen "En negers uppväxt", nu är hon tillbaka med den helt nya föreställningen "Jag är Gud" regisserad av ingen mindre än Maria Lundqvist.
Marika bjuder in till en vansinnigt rolig och eftertänksam föreställning där hon brutalt, ohyvlat och avklätt berättar om hur det är att växa upp i en kyrkas tillstängda borg, att våga bryta och ifrågasätta men aldrig tappa tron. "Jag är Gud" är en föreställning om barndom med böner och dubbelmoral, om uppväxt i trots och längtan efter kärlek från Gud och den man själv vill älska. En rolig och befriande föreställning om att våga stå upp för sin egna tro och våga tänka fritt.
Marika Carlsson har med sin ovanliga värme och galna energi äntrat scener över hela landet med stor framgång under flera år. Hon slog igenom för den breda publiken med föreställningen ”En Negers Uppväxt” som i vintras streamades på SVT Play och sågs av drygt 700 000 tittare. Föreställningen blev både anmäld och friad av Justitiekanslern och Pressombudsmannen för hets mot folkgrupp. Nu vill Marika närma sig sin egna kristna uppväxt och sätta fingret på Pingströrelsens dikesrenar och med sin komiska vinkel ge nytt ljus på den heliga skriftens fallgropar.
I föreställningen "Jag är Gud" omhuldar hon sin publik med skrattets energi och ställer vansinnigt roliga och viktiga frågor om vår existens. Kan man skämta om det existentiella, tro och Gud? Det tror Marika och dessutom vill hon ge Gud och publiken en käftsmäll.
Om Marika Carlsson:
Marika Carlsson har korats till årets kvinnliga komiker på svenska Standupgalan två gånger. Hon har medverkat i ett flertal humorprogram som ”Tror du jag ljuger”, ”Intresseklubben” och ”Parlamentet" för att nämna några. Ni kan ha hört henne i "Marika i P4", där hon i våras hade sin egen talkshow på fredagar eller i hennes sommarprat i P1. 2016 ledde hon QX gaygala i TV4 tillsammans med Lars Åke "Babsan" Wilhemsson.
Längd: ca 90 min (ej paus)

www.lifeline.se

Lokal: Stora scenen

Datum / Tid

lördag, 3 december 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Stora Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220 - 420

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad