Frauke - HANA

Teater AftonstjärnanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

verket Hana, som betyder blomma på japanska, utforskas vår relation till den otämjda naturen. Blomman står för naturens förmåga att av sig själv förnyas, att i rytmisk växling breda ut sig, dra sig samman och åter breda ut sig. Dess arom är hypnotisk och kapabel att ändra sinnesstånd. Hana representerar nagare, vilket betyder flöde, de krafter som finns i mellanrummen, sfärer av utsidan och insidan. Blomkalken är en öppen hemlighet.


Hana är det avslutande verket i trilogin three bodies. Three bodies hänvisar till naturens cykliska förlopp och de tre kroppar eller faser som naturen genomgår i ett flöde av varaktighet. Den tredje kroppen medlar och förenar de andra två kropparna. Precis som dag och natt behöver skymning eller gryning. Koreografin är skapad i samarbete med Beniko, tidigare Maiko och Geisha i Kyoto, Japan, samt under vistelse på Centre Pompadour- laboratoire néoféministe, Château Lafoutte, Frankrike.


Butohdansaren och koreografen Frauke ( Caroline Lundblad ) har genom skolning i Sverige och Japan utvecklat en ”skandinavisk butoh”. Hennes utsökta och konsekventa verk skapas genom genreöverskridande samarbeten och gestaltas som komplicerade installationer i platsspecifika rum. Frauke har utvecklat en persona med estetiskt och koreografiskt egensinniga uttryck som förenar butohns kvaliteter med samtiden.


Föreningen Aftonstjärnan bildades 1892 av några unga varvsarbetare i en vedbod på Bonnabacken på Lindholmen, som en fristående nykterhetsklubb. Föreningen ordnade danskvällar, föredrag m.m. med stor framgång och ganska snart kände man sig mogen att bygga ett eget föreningshus på nuvarande plats. Huset var i ett plan och rymde i stort en enda samlingslokal. Nu kunde föreningen även hyra ut lokaler till andra föreningar och organisationer och föreningens ekonomi förbättrades fortlöpande.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-12 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: