Menu

Sten, Sten - Bubbla Dig!

Göteborg

Teater Jaguar
lördag, 29 april 2017 kl:12:00

Gästspel på Teater Jaguar med Momonga

Djupt, djupt nere i havet lever en flicka. Hon samlar på människornas glömda historier, sånger och visdomar – allt har sjunkit till havsbotten som stenar. När flickan lyssnar på stenarna blir de lätta, de stiger mot ytan som bubblor. Flickan får oss att minnas igen: hur viktig du är, hur viktig jag är och hur vi alla hänger ihop, tillsammans.

Sten, sten – bubbla dig! riktar sig till barn från 5 till 9 år. Språk och text är inte grundläggande för att hänga med i föreställningen. Historien om flickan och stenarna är ramberättelsen ur vilken också andra historier berättas. Historierna är inspirerade av olika väsen (yokai) från Japan och Sverige och framställs lekfullt och poetiskt, ackompanjerat av olika musikinstrument, främst av det traditionella japanska stränginstrumentet Koto. Instrumentet själv bär historien och visdomen. Musiken som kommer ut är som bubblor som flyter ut i rummet. Med hjälp av ljus, skuggor och musik tas publiken med under och upp till ytan. När ljuset slår upp på fondväggen får människornas glömda historier och visdomar liv.

Sten, sten – bubbla dig! spelas av och med den nybildade duon Momonga. Duon består av Lotta Sjölin Cederblom (känd från grupper som Markatta och SIMBI) och artisten Karin Nakagawa (Japan) som spelar 25-strängad Koto.

Sten, sten - bubbla dig!
Lotta Sjölin Cederblom - konstnärlig idé, artist
Karin Nakagawa - konstnärlig idé, artist
Tinna Ingelstam - regissör
Anna Unsgaard - kostym

I samarbete med Kultur i Väst och Konstepidemin.
Med stöd av Kulturrådet och Göteborg Stad Kultur.

Lokal: Teater Jaguar

Datum / Tid

lördag, 29 april 2017 kl: 12:00

Plats

Göteborg, Teater Jaguar

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

95 - 125

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad