Menu

Utan Personligt Ansvar

Göteborg

Teater Tamauer, Hagateatern
lördag, 5 mars 2016 kl:19:00

Arrangör: Teater Tamauer

Utan personligt ansvar är baserad på Lena Anderssons populära roman. Med skarp blick och mycket humor tar sig Andersson an älskarinnans roll i vår kultur och de djupt rotade föreställningar som styr tresamheten. Välkomna på en teaterföreställning om vår längtan efter den romantiska kärleken.

Teater Tamauers uppsättning tar fasta på den svåra gränsen mellan ensamhet och självständighet, samt romantik och förnuft som finns i romanen. På scen gestaltas både det allmänmänskliga och personliga i Esters Nilssons längtan, ibland gränslösa beteende och resonerande. Vi undersöker också vad som händer när kärleken blir ett maktspel eller en budget som aldrig är i balans.

Lena Anderssons roman Egenmäktigt förfarande vann 2013 Augustpriset och Svenska Dagbladets litteraturpris. Utan personligt ansvar är den fristående fortsättningen. Ester Nilsson är nu tillbaka och hon har inte lärt sig någonting. Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid det första mötet känner hon igen sin kropps reaktion: hon håller på att bli handlöst förälskad. Olof gör ingen hemlighet av att han är gift med Ebba Silfversköld, men börjar samtidigt träffa Ester. De inleder en relation, som samtidigt inte är en relation enligt Olof. För han är ju gift, och säger sig inte ha några planer på att lämna Ebba. Men vad gör han då hos Ester?

”En högst oromantisk roman om romantik som är ännu bättre än föregångaren. [Utan personligt ansvar] framstår nu inte som en uppföljare utan som ett huvudverk.”
Karin Arbsjö, Sydsvenskan

Skådespelare: Amelie Thorén, Jan Ericson och Sara Klingvall
Manus: Anders Friberg & Sara Klingvall efter en roman av Lena Andersson
Regi: Anders Friberg
Scenografi & kostym: Heidi Saikkonen
Ljus: Åsa Holtz
Musik: Anna Gustavsson
Produktion & marknadsföring: Gustav Åvik
Teknik: Ida Gustafsson
Regiassistent: Zacharias Lilja-Nylander
Grafisk form: Lovisa Pihl

Lokal: Teater Tamauer, Hagateatern

Datum / Tid

lördag, 5 mars 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Teater Tamauer, Hagateatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

120 - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad