Menu

Mando Diao + Hästpojken

Göteborg

Trädgårdsföreningen
lördag, 12 juni 2021 kl:17:00

Presenteras av: KB West
Åldersgräns 13 år


Det hyllade rockbandet Mando Diao besöker Göteborg sommaren 2021 för en utomhuskonsert i Trädgårdsföreningen! Med sig har de inga mindre än Göteborgsangelägenheten Hästpojken som special guest!


MANDO DIAO
Statistiken, priserna och hyllningarna talar sitt tydliga språk; Mando Diao är ett av de största rockbanden vi har i Sverige. Sedan starten 2002 har gruppens album sålt över 1,5 miljoner exemplar världen över. Det har blivit över 1500 konserter i mer än 30 länder och Mando Diao har stått som headliner för stora internationella festivaler. Bandet är högaktuella med nya albumet ”BANG” som släpptes i oktober, där första singeln ”Long Long Way” har spelats flitigt på radion.


Mando Diao går alltid sin egen väg genom att följa sina konstnärliga visioner och intressen, de når ständigt nya höjder och omdefinierar ideligen popmusiken. Med explosiv energi och ett brett urval av hits blandat med oväntade guldkorn är deras liveshower något utöver det vanliga!


HÄSTPOJKEN
Hästpojkens fjärde album ”Hästpojken är död” släpptes våren 2018 och har haft ett fantastiskt mottagande från både publik och kritiker. Under höstturnén hade det nya albumet blivit så populärt att publiken sjöng med lika mycket till de nya låtarna som till klassiker som ”Caligula” och ”Gitarrer & bas, trummor och hat”. Med träffsäkra och ibland surrealistiska texter och ett ständigt driv i musiken har Hästpojken etablerat sig som en av landets bästa liveakter.


Efter att ha spelat i Bad Cash Quartet och turnerade med bl.a. Broder Daniel, bildade Martin Elisson och Adam Bolmeus (samt BD:s Lars 'Poplars' Malmros, som sedermera lämnade bandet efter första skivan) Hästpojken. År 2008 kom debutalbumet ”Caligula”. Med mängder av spelningar i ryggen började Hästpojken 2009 på album nummer två som fick namnet ”Från där jag ropar”. Med tredje albumet ”En magisk tanke” tog bandet en lite annan inriktning, låtarna kom mer att handla om vardagliga händelser och låten ”Sommarvin” blev en stor hit långt utanför Hästpojkens vanliga popkretsar.


Trädgårdsföreningen är en park i centrala Göteborg, avgränsad av Nya Allén, Vallgraven, Södra vägen samt Ullevigatan. Parken har numera ett rosarium, växthus, palmhus samt butiker, cafeer och en utomhusscen för olika uppträdande. I parken ligger också Restaurang Trädgårn. Rosariet i parken har belönats med tre stjärnor i Guide Michelin och klassas därför som en av Göteborgs stora sevärdheter

http://tradgardsforeningen.se/</i>

Datum / Tid

lördag, 12 juni 2021 kl: 17:00

Plats

Göteborg, Trädgårdsföreningen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr - 595

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök