Menu

NATIONALTEATERNS Rockorkester - Eldkvarn

Göteborg

Trädgårdsföreningen
fredag, 27 juni 2014 kl:18:00

Biljettsucce för NationalTeaterns RockOrkester’s vårturne - nu är det klart med ny sommarturne 2014!

Redan före turnepremiären har man beslutat att förlänga NationalTeaterns RockOrkester’s konsertturne med en ny sommarturne 2014. Längs turnen kommer NationalTeaterns RockOrkester att få sällskap av Eldkvarn - med vilka de genomför två exklusiva konserter tillsammans – samt av Mikael Rickfors, Mats Ronander & Dan Hylander med band, som kommer att gästa vid fem tillfällen. Se orter och gäster för respektive ort nedan. Festen fortsätter!

- Det känns fantastiskt roligt, och att intresset för vårturnen är så stort kunde vi bara drömma om. Vi längtar alla till att få bege oss ut på turnen nu och tillsammans med gäster till sommaren känns underbart, säger Ulf Dageby.

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER
Nationalteatern gjorde i början mindre spelningar och teateruppsättningar. 1972 kom debutalbumet Ta det som ett löfte följt av Livet är en fest som kom 1974 och innehåller flera låtar som blivit klassiker.
Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang.

1980 skildes rockgruppen från teaterverksamheten och NationalTeaterns RockOrkester bildades. Denna konstellation gav bara ut en skiva, Rövarkungens ö (1980) och genomförde året därpå en avskedsturne. Man återförenades 1991 med bejublade spelningar på Rondo i Göteborg, samt för slutsålda konserter på Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sjöhistoriska i Stockholm. Av originalmedlemmarna i RockOrkestern återstår idag Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg. År 2002 anslöt gitarristen Håkan Svensson till bandet och sedan 2005 är Mattias Hellberg sångare i Nationalteatern.
Läs mer via www.nationalteatern.nu

ELDKVARN
Över fyrtio år på vägarna - bara det räcker för att imponeras av Plura Jonsson och hans mannar i Eldkvarn. 1999 listades de som århundradets fjärde bästa svenska artist, men att de dessutom levererar så sprudlande vital musik som t ex på bandets 23:e album ’De berömdas aveny’ från 2011 är rent häpnadsväckande. De senaste åren har bandet dessutom fått ett uppsving i popularitet i och med Pluras medverkan i ”Så mycket bättre” 2010 och programmen ”Pluras kök”och nu senast ”Mauro & Pluras tågluff”-

Mat, öl, vin finns till försäljning
Konsertstart 19:30

www.nojet.se




Trädgårdsföreningen är en park i centrala Göteborg, avgränsad av Nya Allén, Vallgraven, Södra vägen samt Ullevigatan. Parken har numera ett rosarium, växthus, palmhus samt butiker, cafeer och en utomhusscen för olika uppträdande. I parken ligger också Restaurang Trädgårn. Rosariet i parken har belönats med tre stjärnor i Guide Michelin och klassas därför som en av Göteborgs stora sevärdheter

http://tradgardsforeningen.se/</i>

Datum / Tid

fredag, 27 juni 2014 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Trädgårdsföreningen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

460

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök