Menu

LORENTZ

Göteborg

Trädgårn
torsdag, 2 november 2017 kl:19:30

”Lorentz leker i en egen liga” hävdade en enad kritikerkår och utsåg snabbt solodebuten Kärlekslåtar till Årets album när den släpptes i juni 2014. Hyllningskören fortsatte även när Lorentz under senare halvan av 2014 och början av 2015 tog med sig sina Kärlekslåtar ut på en bejublad turné runt landet, som bjöd på flertalet euforiska festivalspelningar och oförglömliga framträdanden på bl.a. Way Out West och Popaganda.


Lorentz har hunnit med att vinna Grammis och sälja platina som ena halvan av duon Lorentz & Sakarias, tillsammans med sin bror Martin Sakarias. Efter två hyllade och storsäljande skivor, debuten ”Vi mot världen" 2009 och uppföljaren ”Himlen är som mörkast när stjärnor lyser starkast” 2012, valde Lorentz – ett av svensk hiphops största namn – att gå solo. Solodebuten "Kärlekslåtar" hamnade väldigt högt på många årsbästalistor 2014 och belönades med "Årets Hip-hop/soul" på P3 Guld 2015.


Efter medverkan på kumpanen Madi Banjas mästerliga singel "Du och jag" från förra året är vi ivriga på nytt material i eget namn från Lorentz och 2016 känns onekligen som året då han är redo att erövra världen på nytt.


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

torsdag, 2 november 2017 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad