Menu

Watain + support

Göteborg

Trädgårn
lördag, 20 oktober 2018 kl:19:00

Åldersgräns 18 år


Lördag 20 oktober spelar det svenska black metal-bandet Watain på Trädgårn i Göteborg tillsammans med Obnoxious Youth och Dreadful Fate.


20 oktober: Göteborg, Trädgårn


Watain bildades 1998 i Uppsala, Sverige. Trion består av E. Danielsson, P. Forsberg och H. Jonsson och dessa har sedan starten utgjort kärnan i bandet. Medan Watain ursprungligen kommer från och därmed tillhör den traditionella kodexen av Satanic Black Metal, bör den också ses som ett kulturellt obundet uttryck och som en manifestation av kraft, kamp, ??laglöshet, mörkhet, frihet och extas. Deras liveframträdanden är kända över hela världen för att vara av helt eget slag, med konstnärligt höga ceremonier av vild svart Black Metal-frenesi, där det högtidliga och heliga kolliderar med rå kraft.
Under de senaste 20 åren har Watain också etablerat sig som en av de hårdast arbetande och mest kompromisslösa akterna inom den globala metalscenen. Watain gjorde stor succé på Gefle Metal Festival i mitten av juli och nu är det alltså dags för dem att göra inomhusgig.


Kolla gärna in våra övriga speningar på www.triffidanddanger.se


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

lördag, 20 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad