kl: 18:00

Betty Blackmail Band

TrädgårnDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Trädgår'n & Høylytt Agency presenterar stolt under hela 2019 "Rock & Blues Country Sessions".
Vi vill erbjuda Göteborg en ny scen där vi kan skapa magi genom att presentera artister från hela världen inom rock, blues & country. Suveräna artister kommer att äga vår scen och genomföra konserter i toppklass! Välkomna till stans nya rum för musikälskare.


Vi börjar "Rock & Blues Country Sessions" med Norges mest spännande blues band:


Betty Blackmail Band
År 2015 beslutade bandet att ta musiken ett steg längre och de släppte sitt debutalbum "Hands All Dirty". Albumet togs emot väldigt bra, och fick internationell uppmärksamhet. Under sommaren 2018 bestämde bandet att det var dags att byta namn från den något problematiska "The Bitch and the Bluesmen" till det mer radiovänliga namnet "Betty Blackmail Band", och  släppte deras första album "Hands All Dirty" med den nya namnet. September 2018 släppte Betty Blackmail Band deras efterlängtade andra album, "Murky Waters" - en stark samling av originallåtar med inspiration av andra spännande artister. Albumet har blivit väl mottaget och har fått speltid på radiostationer över hela världen.


Betty Blackmail Band är ett lekfullt och tight band från Norge, som musikalt rör sig runt gränsen mellan elektrisk blues och rock. Bandet är centrerat kring den främre och energetiska vokalen av frontwoman Berit Hanssen, och med de mer än skickliga musikerna i bandet plus ett brett urval av låtar, ger bandet ett starkt och dynamiskt live-paket.


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-14 18:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Nya Allén 11


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Oscar Liljas Försvinnande - Urpremiär För Ny Pjäs Av Sara Bergmark Elfgren
PRESS
21 feb
kl: 14:10

Oscar Liljas Försvinnande - Urpremiär För Ny Pjäs Av Sara Bergmark Elfgren

Efter succéer med Cirkeln-böckerna, poddserien De dödas röster och romanen Norra Latin har författaren Sara Bergmark Elfgren skrivit en helt ny pjäs för Malmö Stadsteater - Oscar Liljas försvinnande, som får urpremiär på huvudscenen Hipp den 9 mars.  Hösten 1994. Fyra unga människor med konstnärsdrömmar dras in i kretsen kring den gåtfulle och geniförklarade poeten Oscar...


Bild på Dags Att Tycka Till Om Framtidens Göteborg 27-28/2 På Nordstan
PRESS
20 feb
kl: 19:50

Dags Att Tycka Till Om Framtidens Göteborg 27-28/2 På Nordstan

Dags för Göteborgarna att tycka till om hur framtidens stad ska planeras på bästa hållbara sätt. Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Göteborg. En översiktsplan är visionen om hur kommunens mark och vatten ska användas på lång sikt så att staden kan utvecklas på ett hållbart sätt. - Översiktsplanen fungerar som en samlad framtidsbild, ett verktyg...

Hitta oss på Facebook