Menu

JIREEL - TRÄDGÅRN - FREDAG 15 FEB (13+)

Göteborg

Trädgårn
fredag, 15 februari 2019 kl:18:30

JIREEL PÅ VÅRTURNÉ 2019 –”STORA NAMN”


OBS: Tidiga spelningen med åldersgräns 13+


Med ett enormt succéår i ryggen och ny musik som väntas landa i början av 2019, kan vi nu berätta attJireelåker på en omfattande turné med sexton stopp nästa vår. På turnén –som fått namnet ”Stora Namn” –tarJireelmed sig en gästakt på varje nedslag. Biljetterna är släppta i detta nu!


Den artistiska succén var ett faktum, de musikaliska framgångarna och drömmarna uppfyllda och ett nytt liv utstakat redan innan han hade hunnit fylla 18. Födelsedagen till ära firadeJireelmed att släppa albumet ”18” –ett av 2018 årsmest omtyckta och kritikerrosade verk från en av landets mest unika artister.


Singeln "Cataleya" nådde platina-status omgående och från Grammisgalan 2018 gickJireelmed fyra nomineringar och prisad som "Årets Nykomling”. Av Nöjesguiden tilldelades han Stockholmspriset för Musik 2017 och på P3 Guld kammade han hem titeln som ”Årets Artist”. Nu när året går mot sitt slut är hans namn åter på musik-Sveriges läppar igen, tack vare gästspelet på Stors tolkning av Linnea Henriksson-låten "Säga mig" –en låt som hänger kring Spotify-listornas topplaceringar och streamatsöver två miljoner gånger på mindre än en månad.


På alla sätt och vis harJireellandat i sitt musicerande och visat att han vet vilka vägar han ska ta, vare sig det innebär sång eller rapoch inspelad musik eller liveframträdanden. Slutsålda spelningar över hela landet och miljontals streams har visat attJireelpå några få år gått från försiktiga debutsinglar till storslaget och mångfacetterat artisteri –både live på scen, men också med debut-EP:n ”Jettad” och debutalbumet ”18”.


I början av 2019 väntas ny musik från Jireel, och att det kommer bli ytterligare ett storslaget år för den unga artisten råder det ingen tvekan om. Under nästa vår åkerJireelpå en turné som han valt att kalla för ”Stora Namn”, där han besöker sexton platser i Sverige tillsammans med en gästakt per stad.


Plats: Trädgårn Göteborg
Insläpp: 18:30
Datum: Fredag 15 februari


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

fredag, 15 februari 2019 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad