Menu

Vincent Flatts Easily Led

Göteborg

Trädgårn
tisdag, 9 april 2019 kl:18:00

Trädgår'n & Høylytt Agency presenterar stolt under hela 2019 "Rock & Blues Country Sessions".
Vi vill erbjuda Göteborg en ny scen där vi kan skapa magi genom att presentera artister från hela världen inom rock, blues & country. Suveräna artister kommer att äga vår scen och genomföra konserter i toppklass! Välkomna till stans nya rum för musikälskare.


"Rock & Blues Country Sessions" presenterar legenden från UK:


Vincent Flatts Easily Led
Legendariska Vincent Flatts besöker oss med sin 66-årige lead singer Steve Bertie Burton.


Bertie är en levande legend i Birminghams musikmiljö. Han växte upp i staden Aston tillsammans med barndomsvännen Ozzy Osborne och när Black Sabbath blev till, följde Bertie med som band roadie där hans karriär inom musikbranschen började.
På slutet av 70-talet grundade Bertie ett band, Starfighters, tillsammans med sin vän Steve Young. När Bon Scott från AC/DC tragiskt dog, rekommenderade Steve Young sin barndomsvän Bertie till sina brorsöner i AC/DC för att bli deras nya vokalist. Historien berättar att även om Bertie var redo för AC/DC, beslutade de unga bröderna att inte ge chansen till honom på grund av hans relation till alkohol, som var orsaken till Bon Scotts död. Resten är rock´n´roll historia. Bertie grundade då Vincent Flatt, som blev ett brittiskt Southern band som fick uppmärksamhet av den amerikanska musikpressen. Flatts turnerade runt USA flera gånger bland annat med Jonny Winter.


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

tisdag, 9 april 2019 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad