Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

The Doors Alive

TrädgårnDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

The Doors Alive är ett brittiskt hyllningsband till The Doors, som idag anses vara ett av de bästa och mest spännande tribute band för 1960- talets rockgudar!Bandet återskapar soundet, looken och magin från 1960-talets The Doors konserter! Dem fångar publiken och tar dem tillbaka i tiden med alla klassiska hits så som, ”Light My Fire”, ”When The Music´s Over”, ”Riders On The Storm”, ”The End” och många fler. The Doors Alive har idag gjort över 1000 spelningar runt omkring i världen.


Deras frontman, Mike, fångar hela Jim Morrissons stil, attityd och hans baritonaröst på ett fantastiskt sätt som tillsammans med resterande bandmedlemmar håller kvar det originella soundet från Ray Manzarek, Robby Krieger och John Densmore äkthet.


The Doors Alive har lämnat sina åskådare i publiken hänförda och har spelat i 15 olika länder runt om i världen, inkluderat Storbritannien, Irland, Frankrike, Belgien, Spanien, Nederländerna, Tyskland, Österrike, Polen, Slovenien, Malta, Grekland, Turkiet, Libanon, Förenade Arabemiraten och Chile. Dem har vid upprepade tillfällen sålt slut deras konserter och fyllt de mest kända och etablerade lokalerna i Storbritannien, även 02 Academy.


Dem har dessutom spelat på den legendariska Isle of Wight Festivalen och även framträtt på spelningar tillsammans med stora artister och musiker så som Status Quo, Nazareth, Uriah Heep, Hayseed Dixie och Eric Burden, för att nämna några få. I Chile spelade bandet på en arena för 4500st Doors fans! Dem säger att det kändes som att vara tillbaka på 60-talet eftersom dem inte ens kunde höra sig själva ifrån scenen. Publiken var så högljud!!


För att uppnå de äkta 60-tals soundet så spelar dem med original instrumenten som självaste The Doors använde sig av under sin tid. Detta inkluderar vintage keyboard så som Gibson G101 och Fender Rhodes Bass, utan att glömma vintage Gibson S.G. guitar och Ludwig Superclassic drumset in Mod Orange finish. Dem också använder vintage Acoustic amplifiers


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-05 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: