Abbath + support | GBG

TrädgårnDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Åldersgräns 18 år


Abbath spelar i Stockholm och Göteborg nästa år


I februari 2020 kommer den norska black metal-legenden Abbath till Sverige för två konserter tillsammans med Vltimas och 1349.


14 februari: Göteborg, Trädgårn


15 februari: Stockholm, Fryshuset


Abbath, eller Olve Eikemo som han egentligen heter, är mest känd för sin tid det banbrytande bandet Immortal. När han lämnade Immortal startade han sin solokarriär och släppte det självbetitlade debutlabumet år 2016. På turnén som följde på den skivan uppträdde han bland annat på den första upplagan av Gefle Metal Festival. I juli släpper Abbath sin andra soloplatta.


På spelningarna ser vi också amerikanska Vltimas med före detta Morbid Angel-sångaren David Vincent i spetsen samt norska 1349.


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-02-14 18:15


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Abbath

Abbath, Harvest Pyre på Spotify

Outstrider

Harvest Pyre

Abbath, Winter Bane på Spotify

Abbath

Winter Bane

Abbath, Outstrider på Spotify

Outstrider

Outstrider

Abbath Doom Occulta, eller Olve Eikemo, som han riktiga namn är, föddes 27 Juni 1973 i Bergen, Norge. Mest känd är han för sin medverkan i black metal-bandet Immortal, där han spelade basgitarr (1991–1998), trummor (1993–1995), gitarr (1998– 2003 och 2006–2015) och sjöng (1991–2003 och 2006–2015). Abbath har även spelat basgitarr i det norska bandet Old Funeral, samt sjöng och spelade gitarr i gruppen I.Abbath spelade gitarr och sjöng i Immortal, men på vissa av bandets album spelade han även trummor.Eikemo lämnade Immortal 2015 och startade bandet Abbath tillsammans med basisten Tom Cato Visnes (även känd som King / King ov Hell) och trummisen Kevin Foley (aka "Creature").