Menu

The Night Flight Orchestra

Göteborg

Trädgårn
tisdag, 15 december 2020 kl:20:00

Presenteras av: KB West
Åldersgräns 18 år


The Night Flight Orchestra behöver väl inte längre någon närmare presentation. Tidigare brukade orkestern marknadsföras som ett projekt med medlemmar från Soilwork och Arch Enemy och visst, det stämde ju. Numera står ju dock orkestern väldigt stadigt på egna ben. Sedan starten 2007 har de hunnit med att skicka ut fyra fullängdare och den femte är på god väg. Senaste given, Sometimes the World Ain’t Enough, släpptes 2018 och kröntes dessutom med en välförtjänt grammisnominering.


Till skillnad mot de tidigare nämnda bandens hårda tongångar får vi här en slags glittrande progressiv AOR-doftande klassisk rock. Fast vem bryr sig egentligen om genres?


The Night Flight Orchestra har turnerat hyfsat flitigt ändå med tanke på medlemmarnas andra åtaganden men Sverige har inte varit direkt bortskämda med spelningar. Nu är det dock åter dags igen!


Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

tisdag, 15 december 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad