Menu

Tommy Nilsson

Göteborg

Trädgårn
torsdag, 19 mars 2015 kl:20:00

Tommy Nilsson kommer till Trädgår’n för en intim spelning i restaurangen!
Vi har nyligen sett honom briljera i Så Ska det låta samt bjudit på kokkonst i Klockan nio hos stjärnorna.
Nu står det klart att han besöker Trädgår’ns restaurang för en konsert 19 mars. Med sig på scen har han sin ständiga vapendragare - kapellmästare Sven-Gunnar Pettersson på klaviatur samt en gitarrist.
Nilsson var sångare i rockbandet Horizont och sedermera medlem i hårdrocksbandet Easy Action. Vi såg honom också i det svenska projektet Swedish Metal Aid, som en av många hårdrockssångare på låten Give A Helpin’ Hand. Tommy satsade sedan på en solokarriär och fick ett stort genombrott med ”Allt som jag känner”, en duett han sjöng med Tone Norum. Hans första deltagande i Melodifestivalen var 1989 med låten ”En dag”, som slutade på en hedrande fjärde plats i Eurovison. I mitten på 90-talet kom ”Öpnna din dörr” som blev årets låt på Svensktoppen, och som vi  idag kan räkna som en modern klassiker. I den svenska Melodifestivalen 2007 framförde han powerballaden "Jag tror på människan", som gick direkt till final men som där slutade på sista plats. 2013 släpptes senaste albumet ”Stay straight on the current road”
Ryktet säger nu att Tommy filar på en ny platta, helt på svenska.
Vi ser verkligen fram emot Tommy Nilsson på Trädgår’n i mars och hoppas på såväl gammalt som nytt material.

 

Lokal: Restaurangen

Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

torsdag, 19 mars 2015 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad