Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Matteuspassionen

Tyska kyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

För första gången i Göteborg Baroques 15-åriga historia tar vi oss an Bachs Matteuspassion, ett av musikhistoriens monumentalverk komponerat för två körer, solister och två orkestrar.
Vilken orkester ska vi då framföra detta mastodontverk tillsammans med och om inte den legendariska Drottningholms barockensemble! Detta blir ett unikt samarbete mellan Göteborg Baroque och den Stockholmsbaserade orkestern DBE, som i Sverige lade grunden till traditionen att framföra barockmusik på tidstrogna instrument, och som firar 50-årsjubileum 2021! Vi kan garantera att detta blir en oförglömlig upplevelse. Välkomna!

Tyska kyrkan, eller Christinæ kyrka, ligger i centrala Göteborg. Kyrkan fick sitt namn efter Gustav II Adolfs dotter, drottning Kristina. Salskyrkan är byggd i gult tegel och huvudbyggnaden inklusive koravslutningen (men dock inte tornet) är täckt med numera gulmålat spritputs

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-26 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: