kl: 09:00

ELVISFESTIVAL I GÖTEBORG

Valand


BILJETTER / MER INFORMATION


Den ideella föreningen ELVISFORUM arrangerar nu sin 3:e årliga Elvisfestival. Efter två utsålda festivaler i Uppsala (2015, 2016) arrangeras nu en festival på Valand i Göteborg. Efter att festivalen tidigare har gästats av en rad både nationellt kända och internationellt kända artister så sätts spotlight denna gång på svenske Henrik Åberg.


Festivalen utgörs av ett dagspass och ett kvällspass:
heldagsbiljett 11.00 - 02.00
dagsbiljett 11.00 – 17.00
kvällsbiljett 18.00 – 02.00
Förutom högklassiga artister (fler artister tillkommer) bjuder vi även på försäljning, tävlingar, Elvisdisco, filmvisning, tatueringshörna, Elviskaraoke och Elvisföredrag så att den äkta festivalatmosfären infinner sig under hela dagen.


Elvis Presley - 40th Anniversary Festival” uppmärksammar att det passerat 40 år sedan The King tragiskt gick bort den 16 augusti 1977. Men musiken lever vidare och så sent som i slutet av 2016 fick Elvis ytterligare en listetta i Storbritannien med albumet ”The Wonder Of You” där han kompas av ”The Royal Philharmonic Orchestra”.


Henrik Åberg slog igenom 1995 då han vann TV4:s program ”Sikta mot stjärnorna” med Elvislåten ”Blue Hawaii”. Han fick då delta i Europafinalen i Amsterdam där han valde att framföra ”Love Me Tender”. 1996 medverkade Henrik i Melodifestivalen med "Du är alltid en del utav mig”. Elvishyllningarna har funnits med i form av t.ex. showen ”Elvis Forever - A Tribute To The King”. Åberg har även axlat rollen som Elvis i showen ”The Legends” under många år.


Stefan Wikström har har haft Scotty Moore och DJ Fontana till komp i både USA och i Sverige. 1993 vann han "Elvis Song Contest i Stockholm".
Stefan är även känd för musikalen: "Are you lonesome tonight" som han satte upp som 19-åring och som fick nationellt genomslag.


Göteborgsbaserade husbandet kallar sig Marcus Bohm & His Lover Dolls. Marcus Bohm sjunger till vardags i Mother Nature´s Meanies. En kvartett som vanligen spelar mycket 60-tal. Festivalen till ära har de utökat bandet med en blåssektion (trombon och trumpet) samt ytterligare en gitarrist. Förutom dessa instrument spelas givetvis även trummor, bas och keyboard. En kör a la "The Sweet Inspirations" har vi dessutom äran att få uppleva på scenen. Det blir totalt 7 musiker på scenen plus sångare och kör vilket innebär att det blir en mäktig upplevelse så som det ska vara i Elvissammanhang.


Tips från Elvisforum på övernattning med bra framförhandlat pris:
Scandic Rubinen (tvärs över gatan)
Bokning sker via telefon på 031-751 54 00, välj #1 för bokning och sedan #1 för rumsbokning, uppge bokningskoden BROC260517.
Välj mellan dubbelrum och enkelrum-economy inkl.frukost.
www.scandichotels.com


Le Mat B&B Göteborg City (ligger bakom Scandic Rubinen)
Bokning sker via telefon på 031-20 48 00.
Välj mellan dubbelrum och enkelrum inkl.frukost.
www.lemat.se/goteborghtml
- först till kvarn...


Mer info om festivalen och Elvisforums övriga evenemang och aktiviteter hittar du på www.elvisforum.se eller på föreningens Facebook-sida.


Valandhuset eller Aktiebolaget Valands hus ligger på hörnet av Kungsportsavenyn 19, Vasagatan 41 i Göteborg. Namnet Valand kommer från den nordiska guden Völund som står staty på huset.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-05-27 09:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Vasagatan 41


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

200kr - 350


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på A Christmas Carol - Nypremiär På Folkoperan Den 7 December
PRESS
17 maj
kl: 16:30

A Christmas Carol - Nypremiär På Folkoperan Den 7 December

Den 7 december, efter ett års uppehåll, har klassikern "A Christmas Carol" nypremiär på Folkoperan i Stockholm. 200 år efter Charles Dickens födelse finns fortfarande ett stort intresse för hans både humoristiska och allvarliga berättelse om den bittra Ebenezer Scrooge. "A Christmas Carol" har blivit en populär jultradition för hela familjen och den hjärtliga historien med de välkända julsångerna sätts upp för åttonde gången i ordningen. Föreställningen spelas traditionsenligt med brittisk ensemble och kan ses mellan den 7 och 23 december. Biljetterna finns ute nu.

Julsagan om den snåle Ebenezer Scrooge är en av Charles Dickens mest populära berättelser. Den sattes upp varje jul i Stockholm under stora delar av 80- och 90-talet och för nio år sedan väcktes traditionen till liv igen när Pernilla Isedal satte upp den klassiska historien med ny regi. Hennes version av "A Christmas Carol" är en genuin engelsk musikteaterversion med brittiska skådespelare och sångare i rollerna samt flera barnskådespelare. Föreställningen har blivit en etablerad jultradition och visar år efter år att den över 170 år gamla sagan är lika aktuell idag som på 1800-talet.

Berättelsen utspelar sig i ett kallt och snöigt London år 1843. Den snikna och bittra Ebenezer Scrooge fnyser åt allt vad kärlek, gemenskap och familj innebär. Han bryr sig endast om sig själv och sina ... Klicka för att läsa mer

Bild på Sommarunderhållningens Program Ute Nu!
PRESS
18 maj
kl: 14:40

Sommarunderhållningens Program Ute Nu!

I över 70 år har Sommarunderhållningen bjudit göteborgare och besökare på kulturella upplevelser. Satsningen äger rum ute i stadsdelarna på tio av stadens torg, i Slottsskogen och på andra platser runt om i staden. En ny hemsida har just lanserats, som gör det lättare än någonsin att hitta bland alla programpunkter. Det tryckta programmet hittar du ute på bibliotek och caféer nu!

Alla programpunkter har fri entré och utbudet innehåller allt från berättarkvällar till breakdance, nycirkus och barnföreställningar, samt musik med både svenska storheter och artister från hela världen.

I sommar kan du bland annat uppleva Dhaanto - en traditionell stil inom somalisk musik och folkdans, Vem tänder solen? - en lekfull och bubblande dansföreställning för hela familjen, samt alternativ tropisk musik med musikgruppen Bareto, som hämtar sin inspiration från rock, reggae, salsa och merengue.Sök i programmet

Besök sommarunderhållningens nya hemsida www.sommarunderhallningen.se

Du hittar även Sommarunderhållningen på Facebook

PRESSKONTAKT

Britt Ramsten
Speldags & Sommarunderhållningen, Göteborgs Stads kulturförvaltning

Tel: 031-368 32 57
E-post: britt.ramsten@kultur.goteborg.se... Klicka för att läsa mer

Bild på Konstnärsduon Tilpo Tar Fram 100 Målningar På Temat "tro, Hopp Och Kärlek"
PRESS
17 maj
kl: 11:50

Konstnärsduon Tilpo Tar Fram 100 Målningar På Temat "tro, Hopp Och Kärlek"

I år har uppdraget att ta fram Sveriges Allmänna Konstförenings 100-prisverk, en serie om 100 unika verk som förenas av en röd tråd, gått till konstnärsduon Tilpo; Hans Eriksson och Hanna Aihonen. Verken presenteras på SAK:s årliga utställning 3-8 oktober på Konstakademien och detta är enda chansen att se dem alla tillsammans. Tidigare konstnärer som tagit fram ett 100-prisverk har t.ex. varit Christian Partos, Astrid Sylwan och Clay Ketter.

Eftersom världen hårdnat så pass ville konstnärerna att en humanism skulle stå i centrum i 100-prisverket. På temat Tro, Hopp och Kärlek har Tilpo tagit fram 100 målningar som är magiskt realistiska berättelser med smått surrealistiska inslag. Vinnarna i årets konstlotteri får en unik målning och delar samtidigt 100-prisverket med 99 andra. I Tro, Hopp och Kärlek finns en färgstark kolorit blandad med humor och allvar, historiska och samtida scener med många blinkningar till konsthistorien, politiken och samhället i stort och i smått.

Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) är en ideell förening med syfte att stötta samtida konstnärer verksamma i Sverige och göra konst tillgänglig för fler. SAK är Sveriges äldsta konstförening, grundad 1832 och öppen för alla intresserade, landet över.

För mer information och pressbilder, vänligen kontakta Anna Hesselbom anna.hesselbom@konstforeningen.se, 070 744 54 48 alt. gå ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter