Menu

Psychotic Youth + Satisfactory + Easy

Göteborg

Valand
fredag, 6 mars 2020 kl:19:00

PSYCHOTIC YOUTH 35-års jubileum, Legendariska EASY, Powerpopbandet SATISFACTORY medlemmar från (SATOR & STONECAKE )


PSYCHOTIC YOUTH
Psychotic Youth uppstod i de skälvande dödsryckningarna av svensk garagerock 1985 och killarna insåg efter ett par album att de Norrländska skogarna inte släppte igenom det ljus de behövde. Så näsan riktades mot Göteborg och de vilda svartklubbarna, men framför allt Radium Records.
1989 släppte de albumet Some Fun som skulle bli stilbildande i sin genre av hård snabb gitarr-pop med stämmor som skulle göra Beach Boys avundsjuka.
Surf, punk och power-pop har nämnts i bandets kölvatten och med ytterligare album under 90-talet som Be In The Sun, Juice!, Pop och Stereoids har dessa herrar satt sin prägel på många andra band över hela världen innan de lade ner gitarrerna 1999.
2015 gjorde bandet comeback med ett samlingsalbum som tog dem till Japan, där de fastnade på etiketten Waterslide Records.
2017 släpptes albumet The Voice of Summer. 2019 blev de aktuella igen med det hyllade albumet 21.
Och nu är det dags för 35-års jubileum där ett flertal album återsläpps i nymixade version samt samarbeten med band över hela Europa!


Bandet är enormt peppade att möta Göteborgspubliken och än en gång bevisa vart skåpet ska stå då det gäller underbara popmelodier och larmiga gitarrer i fullständig unison!
www.facebook.com/Psychotic-Youth-298457281060996/


EASY
Den svenska indiepopens ohotade gudfäder är tillbaka.
Många är de utländska popstjärnor som hyllat Easy i deras jakt på den perfekta poplåten.


Easy utgjorde under 90-talet ett av Sveriges mest kända indiepopband. Debutalbumet Magic Seed, som fyller 30 i år, var en stor framgång bland det brittiska musikfolket, hyllades i NME och Sounds och innehöll alternativa hitsinglar som Castle Train, He Brings The Honey och Horoscope. Under 90-talet bjöd de även på guldkorn som Never Seen A Star och Listen to the Bells.
Easy släppte 2018 den förtjusande skivan A Heartbeat from Eternity och 24 april kommer en ny fullängdare, inspelad i London med legendariska producenten Pat Collier. Singeln Crystal Waves går att lyssna till redan i februari.
Live är Easy en blandning av vassa gitarrer, framfusiga trummor och sockersöta melodier, de snare ytterligare förädlade av nytillskottet Ingvar Larsson (Camouflage, Dogsmile) på keyboards.
www.facebook.com/SwedishindiebandEasy/


SATISFACTORY
Det nya unika powerpopbandet Satisfactory kommer till Valand och fyrar av rykande färskt material skrivet av Tommy "Stommen" Liljegren från Stonecake, samt Micke Solén från Sator.
Bandet släpper sin fullängdare under våren. Musiken svänger, är själfull och andas stor spelglädje och urkraft.
I bandet finns även Annika Törnqvist (tidigare Amazonas) på bas och sång samt Mathias "Senan" Sernerud (Tidigare Sherekan) på gitarr och sång.
www.facebook.com/Satisfactory-416536975529643/


Valandhuset eller Aktiebolaget Valands hus ligger på hörnet av Kungsportsavenyn 19, Vasagatan 41 i Göteborg. Namnet Valand kommer från den nordiska guden Völund som står staty på huset.

Datum / Tid

fredag, 6 mars 2020 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Valand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

140

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad