Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Gathering Of Kings

ValandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Gathering Of Kings releasespelning för nya skivan!


Gathering Of Kings - förra årets stora snackis inom melodiös hårdrock och AOR, är tillbaka med ett nytt album. I samband med releasen av det nya albumet "Discovery" i maj, gör bandet exklusiva spelningar i Lidköping, Linköping och Göteborg, där alla låtar från "Discovery" kommer att framföras live i sin helhet för första och kanske sista gången någonsin.


Gathering Of Kings gjorde en bejublad premiärspelning på Sweden Rock Festival i sommar och följde upp den spelningen med ännu en succé på Skogsröjet och nu senast inför ett fullsatt Valand i Göteborg. Nu är det dags för fler Sverigespelningar.


Till d releasespelningarna kommer bandet med följande musiker;


Sång:
Rick Altzi (Masterplan)
Jonny Lindkvist (Nocturnal Rites)
Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind)
Tobias Jansson (Saffire)
Alexander Frisborg (Helldog)


Gitarr:
Victor Olsson (Saffire)
Magnus Mild (Air Raid)


Bas:
Mikael Planefeldt (NorthTale, Streamline)


Keyboards:
Joel Selsfors (Creye)
Erik Wiss (Cap Outrun)


Trummor:
Efraim Larsson (Saffire, Streamline)
Jonas Källsbäck (The Night Flight Orchestra)


Nytt album 15 Maj!


Gathering Of Kings släpper sitt andra studioalbum "Discovery" fredagen den 15 maj via RN Records. Albumet producerades av Thomas "Plec" Johansson i The Panic Room Studio, Skövde och trummorna har spelats in i Nordic Sound Lab i Skara tillsammans med Thomas “Plec” Johansson, Bengan Andersson och Victor Olsson. Låtskrivarprocessen sköttes som vanligt av Victor Olsson, med textjälp av radarpartnern Alexander Frisborg. Executiva producenter är Ron Dahlgren, Nina Dahlgren och Victor Olsson. Omslaget har målats av Markus Vesper. Skivan innehåller 12 spår bl.a de hyllade singlarna "Heaven On The Run", "Moonlight" och "Kiss From Above". Initiativtagare och ledare för Gathering Of Kings som liknats vid ett svenskt Phenomena eller Avantasia är Ron och Nina Dahlgren som till vardags driver Rocknytt.


Valandhuset eller Aktiebolaget Valands hus ligger på hörnet av Kungsportsavenyn 19, Vasagatan 41 i Göteborg. Namnet Valand kommer från den nordiska guden Völund som står staty på huset.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-23 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: