Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:30

1000mods

ValandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Presenteras av: KB West
Åldersgräns 18 år


De grekiska tungrockarna 1000mods gör nedslag på Valand i Göteborg den 16 maj!


Från att ha varit ett källarband till att spela på fullsmockade arenor, får man betrakta 1000 mods som det mest framgångsrika grekiska rockbandet under det senaste decenniet.


Influerade av 70-talet vad gäller låtskrivande och deras kärlek till äldre utrustning och analogt ljud, samt det strålande 90-talet, var det aldrig någon tvekan om att blanda all sin inspiration till att skapa ett unikt recept på explosiv tung musik som är svår att kopiera. Det andas retrorock och doom rock, fuzzy heavy rock och space rock, till och med grunge. 1000mods levererar något som tillfredsställer såväl stoners som metal heads.


Debutalbumet ”Super Van Vacation” som kom 2011 anses vara en klassiker på den europeiska tungrockscenen och blev likväl en banbrytare för grekisk rockmusik. Senaste och tredje plattan ”Repeated exposure to...” släpptes för fyra år sedan, men nu har bandet äntligen annonserat att ett nytt mästerverk är på gång i studion.


Med deras obevekliga turneringsschema världen runt och efter att ha spelat på de största europeiska metalfestivalerna har 1000 mods en ständigt växande fan base. Nu är det äntligen dags för Göteborg att få sin beskärda del av de grekiska rockarna!


Valandhuset eller Aktiebolaget Valands hus ligger på hörnet av Kungsportsavenyn 19, Vasagatan 41 i Göteborg. Namnet Valand kommer från den nordiska guden Völund som står staty på huset.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-16 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: