kl: 13:30

Alternativa Scener På Göteborgs Världskulturmuseet - Läsa & Lyssna

VärldskulturmuseetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den 30 september i den Alternativa scener på Göteborgs Världskulturmuseet & Litteraturhuset den 29 & 30 september, Scener & Samtal,
Kommer Stina Nilsson Bassell, författare, står på scen (en stand-in) den 30 september någon gång mellan 13.30-14.20 och berättar om sin senaste roman I mjölnarens spår.

Läs hela programmet:
http://goteborgslitteraturhus.se/scenerochsamtal/

Om författaren:
Stina blev 2015 utnämnd till Region Östergötlands honnörsstipendiat. Så här löd motiveringen:

”Stina Nilsson Bassell tilldelas Region Östergötlands honnörsstipendium för sitt enastående författarskap som rymmer många av livets frågeställningar kring det personliga och det allmänmänskliga.
Hennes inlevelseförmåga och erfarenheter som gestaltas i hennes skrivande gör hennes böcker till meningsskapande och till levande litteratur för läsaren.”

Efter nio utgivna böcker, där den senaste historiska romanen utspelar sig utanför Åtvidaberg i Östergötland I mjölnarens spår, håller hon på med den tionde boken, en roman som heter Spegeln i rummet utanför där handlingen utspelar sig i Sanden, Sankt Annas skärgård.

I mjölnarens spår är en historisk roman som handlar om ett kvinnoöde.
Romanens intrig är som hämtad från Vilhelm Moberg. Ett tragiskt drama i en stillsam miljö. Det patriarkala förtrycket ställt mot kvinnor som lider men också kvinnor som räddar. ”I mjölnarens spår” är en berättelse som berör och som säkert rymmer mycket av sanning i sig. Den sanning som aldrig blev uppenbarad för att ingen ville se.
– Jakob Carlander, Linköpings Corren

Välkomna!

Världskulturmuseet är ett statligt museum i Göteborg, som ingår i den statliga museimyndighten Statens museer för världskultur. och ligger bredvid Universeum och Liseberg vid Korsvägen.


Världskulturmuseets ingång ligger på den norra delen av byggnaden. Man möts av en mycket imponerande trappa som utgör navet i byggnaden. Trappan har inspirerats av den så kallade Spanska trappan i Rom med målet att fungera som en naturlig mötesplats. Arkitekterna knyter an till sitt mål med öppenhet genom att trappan skall förmedla en utomhuskänsla och en känsla av att man befinner sig på ett torg. Den är helt belagd i ekparkett vilket även återkommer vid ingångarna till varje galleri.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-09-30 13:30-14:20


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Södra vägen 54


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Premiär För Utställning Av Hållbara Minilägenheter I P-Hus Nordstan.
PRESS
11 okt
kl: 08:20

Premiär För Utställning Av Hållbara Minilägenheter I P-Hus Nordstan.

eCon DemoLabenheter, minilägenheter i containerformat, kommer från och med 13 oktober och minst ett år framöver, att stå högst upp i P-hus Nordstan. Qideas Ab (fd Archidea AB) och Ecovative Solutions AB satsar på smart återanvändning.

eCon

Sverige har brist på små, hållbara och prisvärda bostäder, dessutom finns ett stort överskott på begagnade containrar. Qideas AB (fd Archidea AB) och Ecovative Solutions AB satsar nu på smart återanvändning genom att göra om containrar till minibostäder.

-Det här kommer bli en del av lösningen till bostadsbrist på prisvärda små lägenheter, såväl för ungdomar som för äldreboende och allt däremellan, säger Christina Östergren, Qideas AB / fd Archidea AB .

eCon demonstrerar innovation och nytänkande bland annat genom material baserade på jute, världens mest hållbara material. www.juteborg.se.

De visar även upp smart ventilation/återvinningslösning, innovativa påhängbara fasadelement av återvunnen isolering från kasserade kylskåp, med bärare av träullit och ytskikt av kerambetong.

-Det innebär ett holistiskt nytänkande för hållbarhet. Det är ett närodlat vuxenpussel, säger Christina.

Samma team har även fått Boverkets stöd att uppföra tester på en bostadsenhet i betong, eC House, en unik konstruktion som innebär betydligt mindre betong och ett innovativt processtänk i industrin.

eCon kommer också ha ett utställningsobjekt på Nordstadstorget nästa år.

Invigningsprogram:

... Klicka för att läsa mer

Bild på Djurparken Releasefest - Livespelning & Klubb På Södra Teatern - Fredag 20 Oktober
PRESS
13 okt
kl: 09:00

Djurparken Releasefest - Livespelning & Klubb På Södra Teatern - Fredag 20 Oktober

Fredagen den 20 okt firar Djurparken sitt nya singel- och musikvideosläpp med livespelning och klubb på Södra Teatern i Stockholm med temat och tillika titel på nya låten "MER AV ALLT".

Djurparken är gruppen som de senaste åren gjort sig ett namn som ett av Sveriges mest nyskapande och intressanta musikkollektiv. De reser världen runt för att skriva och spela in sin musik i hemmabyggda studios i allt från toaletter i Indien, till bardiskar på Jamaica. För skapandet och inspelningen av "Mer Av Allt" befann sig gruppen i Indonesien där de också filmade musikvideon till samma låt som även den har premiär samma dag.

Djurparken firar detta med att bjuda in till Releasefest, Livespelning och Klubb på Södra Teatern i Stockholm fredagen den 20 oktober.

En Releasefest - Livespelning & Klubb du inte vill missa

Gruppen har redan blivit kända för sina releasefester då de tidigare bl.a. fyllt upp ställen som Laika och Berns med sina glada och elektroniska klubbar och liveshower. Denna gången har Djurparken utlovat en helt ny liveshow kvällen till ära, och enligt utsago kommer Södra Teatern att fyllas av ballonger, bubblor och MER AV ALLT!

Djurparken har också tagit in sina vänner i den Malmöbaserade DJ-duon Eken & Måns (kända från PLX, Somewhere Festival, Klubb Unicorn m.m.) för att spela Funky/Disco/House hela natten.

I orden av Djurparken själva; ... Klicka för att läsa mer

Bild på Nina Persson, Thomas Öberg, Kristin Amparo Och Moto Boy I Malmö Stadsteaters Och Medborgarbandets
PRESS
12 okt
kl: 14:30

Nina Persson, Thomas Öberg, Kristin Amparo Och Moto Boy I Malmö Stadsteaters Och Medborgarbandets "vinnaren Tar Allt".

Den 9 mars 2018 är det urpremiär för Medborgarbandets och Malmö Stadsteaters allkonstverk Vinnaren tar allt på Hipp i Malmö, i regi av Hugo Hansén. Inspirationen till detta nusvenska spektakel om demokrati och medborgarskap kommer från legendariska The Citizens Band i New York. På scen står ett kreativt kollektiv om 20 individer och däribland artisterna Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob hund), Kristin Amparo och Moto Boy. Dessutom blir det ett hav av gästartister från olika delar av den svenska musikscenen, som presenteras närmare premiären.Biljetterna släpps 21 oktober och dagen till ära bemannar Nina Persson och Thomas Öberg biljettkassan på Hipp.

Medborgarbandet är en ny rörelse som vill få människor, särskilt unga, att prata mer om demokrati, vad det innebär att vara medborgare och vikten av att bry sig om vårt samhälle. Att se att genom deltagande, kultur och gemenskap kan vi förändra samhället. Initiativet till rörelsen kommer från artisten Nina Persson och projektledaren Gudrun Hauksdottir.

- Vi vill ge våra unga, Sveriges nya väljare, framtidstro. Vi vill ge dem styrka att påverka nu och vilja vara medskapare till sin egen framtid, säger Nina Persson.

Vinnaren tar allt är ett unikt samarbete mellan Medborgarbandet och Malmö Stadsteater och ett allkonstverk i utsvängd kostym med medborgarskapet i zenit. På scen står ett stort kollektiv av kreatörer, förutom Nina Persson sjä... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter