Menu

Alternativa Scener På Göteborgs Världskulturmuseet - Läsa & Lyssna

Göteborg

Världskulturmuseet
lördag, 30 september 2017 kl:13:30

Den 30 september i den Alternativa scener på Göteborgs Världskulturmuseet & Litteraturhuset den 29 & 30 september, Scener & Samtal,
Kommer Stina Nilsson Bassell, författare, står på scen (en stand-in) den 30 september någon gång mellan 13.30-14.20 och berättar om sin senaste roman I mjölnarens spår.

Läs hela programmet:
http://goteborgslitteraturhus.se/scenerochsamtal/

Om författaren:
Stina blev 2015 utnämnd till Region Östergötlands honnörsstipendiat. Så här löd motiveringen:

”Stina Nilsson Bassell tilldelas Region Östergötlands honnörsstipendium för sitt enastående författarskap som rymmer många av livets frågeställningar kring det personliga och det allmänmänskliga.
Hennes inlevelseförmåga och erfarenheter som gestaltas i hennes skrivande gör hennes böcker till meningsskapande och till levande litteratur för läsaren.”

Efter nio utgivna böcker, där den senaste historiska romanen utspelar sig utanför Åtvidaberg i Östergötland I mjölnarens spår, håller hon på med den tionde boken, en roman som heter Spegeln i rummet utanför där handlingen utspelar sig i Sanden, Sankt Annas skärgård.

I mjölnarens spår är en historisk roman som handlar om ett kvinnoöde.
Romanens intrig är som hämtad från Vilhelm Moberg. Ett tragiskt drama i en stillsam miljö. Det patriarkala förtrycket ställt mot kvinnor som lider men också kvinnor som räddar. ”I mjölnarens spår” är en berättelse som berör och som säkert rymmer mycket av sanning i sig. Den sanning som aldrig blev uppenbarad för att ingen ville se.
– Jakob Carlander, Linköpings Corren

Välkomna!

Världskulturmuseet är ett statligt museum i Göteborg, som ingår i den statliga museimyndighten Statens museer för världskultur. och ligger bredvid Universeum och Liseberg vid Korsvägen.


Världskulturmuseets ingång ligger på den norra delen av byggnaden. Man möts av en mycket imponerande trappa som utgör navet i byggnaden. Trappan har inspirerats av den så kallade Spanska trappan i Rom med målet att fungera som en naturlig mötesplats. Arkitekterna knyter an till sitt mål med öppenhet genom att trappan skall förmedla en utomhuskänsla och en känsla av att man befinner sig på ett torg. Den är helt belagd i ekparkett vilket även återkommer vid ingångarna till varje galleri.

Datum / Tid

lördag, 30 september 2017 kl: 13:30

Plats

Göteborg, Världskulturmuseet

Karta (Google)

Typ

Föreläsning

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad