Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Teddybears Soundsystem

Villa BelparcDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Teddybears är en av Sveriges mest betydelsefulla och originella grupper. Att blanda genrer är idag inte något nytt, men när Teddybears – efter några år som punkrockband – kom med sitt genreöverskridande sound av hiphop, pop, rock, dancehall och elektroniskt, var de långt före sin tid. På 90- och även in på 2000-talet ansågs det viktigt att vara ”äkta” och ”riktig” och media och musikbranschen visste inte hur de skulle hantera grupper som stack ut från mallarna. Trots ett friare musikklimat nu är det fortfarande ändå ingen som låter som Teddybears.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-07-06 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Teddybears

Teddybears, Cobrastyle på Spotify

Fresh

Cobrastyle

Teddybears, Yours to Keep på Spotify

Rock 'n' Roll Highschool

Yours to Keep

Teddybears, Sunshine på Spotify

Sunshine

Sunshine

Teddybears, tidigare Teddybears Sthlm eller Teddybears STHLM, är en svensk musikgrupp bestående av Patrik Arve, Joakim Åhlund och Klas Åhlund. Deras musik har inslag av både rock, synth och TV-spelsmusik. Låten Move Over med Teddybears är med i spelet Driv3r.


Teddybears bildades som ett grindcoreband 1991 av Patrik Arve och Joakim Åhlund med Glenn Sundell på trummor, under namnet Skull. Namnet byttes till Teddybears STHLM efter att Joakim Åhlunds bror Klas Åhlund tillkommit. Efter två hardcore-betonade album, You Are Teddybears (1993) och I Can't Believe It's Teddybears STHLM (1996) bytte man på Rock'n'Roll Highschool stil till ett electronicabaserat rocksound. På albumet medverkade gästartister som Eagle-Eye Cherry, Daddy Boastin' och Thomas Rusiak. Albumet innebar bandets genombrott och på Grammisgalan 2000 utsågs man till årets pop/rock-grupp och Rock'n'Roll Highschool till årets album. Man medverkade också på Thomas Rusiaks låt Hiphopper, en cover på Teddybears Punkrocker.


2004 gavs albumet Fresh ut, med bland annat låten Cobrastyle inspelad med Mad Cobra. Under en konsert samma år var dansbandet Torgny Melins förband åt Teddybears, då de gjorde dansbandstolkningar av några av bandets låtar. Framträdandet blev succé och ledde till att Torgny Melins 2006 gav ut ett helt album med Teddybears-tolkningar, kallat Dansbander.


Den 12 september 2006 gav Teddybears ut sitt första album för den amerikanska marknaden, Soft Machine, under det förkortade namnet Teddybears. Första singeln var Punkrocker, en ny version av deras gamla hit som i den nya versionen sjungs av Iggy Pop. De turnerade och spelade bland annat på Coachellafestivalen 2007.


2008 medverkade de i The Late Show with David Letterman och framförde låten Cobrastyle tillsammans med Robyn.


Den 22 januari 2010 öppnade Teddybears P3 Guldgalan i Scandinavium med att premiärspela låten Rocket Scientist. Den 24 mars samma ut gavs albumet Devil's Music ut.


Den 11 juli 2011 gavs EP:n No More Michael Jackson ut. Den har ett betydligt tyngre och mer elektroniskt sound, mer likt Klas Åhlunds produktion till Robyns Body Talk-serie.


Den 16 maj 2014 återförenades bandet för en exklusiv spelning på Vans sponsorfest i Stockholm. Bandet spelade "Ahead of My Time" och "Punkrocker" samtidigt som man delade ut Vans-produkter till publiken. Den 9 aug samma år uppträdde de även på Sommarkrysset från Gröna Lund.