Menu

Schweizisk ostkväll med Terroir Suisse

Göteborg

Wine Mechanics
torsdag, 5 november 2020 kl:18:30

5:e november gästas vi av ostimportören Christian Ekberg från Terroir Suisse. Det blir en mäktig uppvisning i osthantverk där några av ostarna är ytterst exklusiva och sällan lämnar alpvärlden. Christian guidar oss genom kvällen där fokus ligger på ostar från schweizaren Rolf Beeler. Vårt kök lagar schweziska nationalrätten Gschwellti (typ potatis, smör, lök, cornichons, gratinerad ost).


Rolf Beeler tillhör en exklusiv skara av ”Maître Fromager Affineur” (ostaffinatörer). Han håller sin vakande hand över allt ifrån kontakten med bonden, om vilka örter som kon bör äta, över tillverkningen i de mestadels mindre by-ysterierna och till slut över den så viktiga lagringen. Rolf Beeler arbetar oförtrutet sedan nära 30 år för att höja medvetenheten kring kvalitet och för att lovprisa ”den opastöriserade osten”.


När man umgås med Rolf kommer alltid en lång utläggning om hur ostindustrin ofta erbjuder ung och ointressant ost, till nytta för egen vinning och till nackdel för våra smaklökar. Rolf Beeler borgar för de värden som schweizarna står för; egensinnighet och envishet. Och framför allt passion.


Idag säljs Beelers ostar förutom i Schweiz, på ett fåtal ställen i världen, bl?a i New York, Berlin och Milano. Och genom Terroir Suisse – nu även i Stockholm och Göteborg.


Ostmeny


Gruyère 28 m
Bergfichte
Jersey Blue
Sbrinz
Toggenburger
Freiburger Vacherin

Datum / Tid

torsdag, 5 november 2020 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Wine Mechanics

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad