Menu

Hållkäftenlunch #23 - Den varma famnen

Göteborg

Wine Mechanics
fredag, 29 januari 2021 kl:13:00

Även om mycket annat är på paus i livet så fortsätter vi med våra ljusbringande Hållkäftenluncher. Den 23:e i ordningen går av stapeln den 29:e januari och denna gången hyllar vi några av världens, enligt oss, godaste rätter. Comfort food när den är som bäst.


Köksmästare Kims val föll på Tore Wretmans klassiker Toast Skagen i en något modernare tappning för att blidka Gaisböhl 2016 från Pfalz bästa rieslingmakare - Burklin-Wolf.


Vinmakare Erik menar att "kyckling i oljeregn" från restaurang Evergreen i Majorna är det godaste som kan passera en människas gom. Om vi tror att det funkar till hajpad Chablis? Du kan lita på oss.


Kenneth, grundare och VD, går all in på Frantzéns fattiga riddare. "En rätt som borde föräras en egen restaurang". Genialisk och vansinnigt god. Bör sitta som en smäck till Blaufränkisch från mästaren Moric.


Odyssén fortsätter österut till Tokyo och mackan som är 100 poäng av 100 - Katsu Sando. Har du inte ätit den med Sean Connerys berömda dip så har du inte levt. Toppsyrah från Saint-Joseph till det.


(Helt givet så är avstånden stora mellan borden och det är max fyra personer per bord)


Wretmans Skagen 2.0
Råräka, hummer, dill, rosenkvitten /
Bürklin-Wolf Gaisböhl Riesling 2016


Kyckling i oljeregn
Friterat lår, koriander, xo /
Laurent Tribut Chablis 2013


Fattig Riddare á la Frantzén
Smörstekt levain, Alp Sbrinz 50 mån, svingammal Balsamico, karamelliserad lök, tryffel /
Weingut Moric Blaufränkisch 2017


”Katsu Sando”
Steak, anklever, shoestring fries, ”Sean Connery” dip /
Rouchier "Luc" Saint-Joseph 2016

Datum / Tid

fredag, 29 januari 2021 kl: 13:00

Plats

Göteborg, Wine Mechanics

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

1300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad