Lagom till förra årets julfirande släppte Sofia Karlsson och Martin Hederos gemensamma albumet ”Stjärnenätter (Sånger om julen)”. Både albumet och dess efterföljande turné möttes av en strid ström av erkännanden från både publik och kritiker. Glitter, frost, stillhet och värme – varhelst Sofia Karlsson och Martin Hederos än klev in för att framföra sin julkonsert levererade de en genuin känsla av julfrid som sträckte sig långt bortom glöggkoppar och paketpapper. Nu ger sig duon återigen ut på en gemensam turné som besöker kyrkor och konserthus landet runt; en välkommen nyhet för de som blev utan biljett på förra årets helt utsålda turné.
Om ”Stjärnenätter”-turnén:
”En slösaktigt begåvad duo ringar in vad årets största högtid alltid borde handla om. Sofia Karlsson och Martin Hederos har satt ihop en julkonsert som är en utsökt lågmäld mix av vemod, värme och frid” – 4/5, Aftonbladet
Höjdpunkterna är så många, men "O helga natt" i rent överjordiskt framförande är tvunget att nämna. Det är lätt att falla in i ängla-associationer med Sofia Karlssons röst, men hon har något djupt mänskligt i framförandet och växlar mellan olika uttryck på ett sätt som är få förunnat att behärska." – 5/5, Östersunds-Posten
Glitter möter näver och nattklubb möter frostiga ängar. Den varma spelglädjen är det som utmärker denna duo, improvisation och högt i tak. På turnén varvas egna låtar med kända julklassiker som ”O Helga natt” och ”Have Yourself a Merry Little Christmas.” Med två tramporglar, Sofias gamla gitarrer och en flygel blir det en intim och akustisk liveupplevelse.
Sofia Karlsson har med sin unika röst och egensinniga musik turnerat Sverige runt sedan 2005, då hon fick sitt genombrott med albumet ”Svarta Ballader”. Albumet sålde 100 000 exemplar. Sofia Karlsson har sedan dess mottagit fyra Grammis, ett flertal andra priser och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden.
Martin Hederos är en av Sveriges mest erkända låtskrivare och musiker och var bland annat med och grundade The Soundtrack of Our Lives. Han har samarbetat och gjort musik med ett flertal svenska musiker och turnerat även med Weeping Willows, Johnossi och Ane Brun. Just nu spelar Martin Hederos i bandet Tonbruket.
För Göteborg:
Dörrar 18:00
På scen 19:30
Fri ålder
För Malmö
Dörrar 18:00
På scen 19:00
Fri ålder
Välkommen på konsert till Palladium
Serveringen öppnar klockan 18:00.
I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfritt alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor.
Se gärna länk för mer info samt förbeställning: palladium.nu/servering-bar/
Vi tar gärna emot kort i serveringen, men tänk på att garderoben endast tar kontanter, garderobsavgiften är 20 kr
Konserten startar klockan 19:00
Lokal: Annedalskyrkan
Annedalskyrkan är en kyrkobyggnad i Göteborg i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Annedals församling. Den är belägen i stadsdelen Änggården, strax nordväst om Sahlgrenska sjukhuset och strax öster om Slottsskogen.
Kyrkan uppfördes åren 1908-10, och är ritad av Theodor Wåhlin i en blandning av gotik och romansk stil. Den invigdes på Tacksägelsedagen den 25 september 1910 av biskop Edvard Herman Rodhe. Kyrkan är ovanligt nog orienterad i norr och söder, med korutbyggnad i söder. Byggnadsmaterialet är gråbrunt så kallat Skrombergategel med omfattningar, lister och blinderingsliknande dekor i ljus, finhuggen granit. I den sydvästra kanten står ett klocktorn, prytt med en dekorativ huv. Koret är halvrunt avslutat, på den sydvästra sidan är en sakristia utbyggd. Mellan kor och långhus finns en större triumfbåge med flankerande kolonner. Interiören är tvåskeppig, med ett huvudskepp och ett sidoskepp, väggarna pryds med änglabilder. På altaret finns två sjuarmade ljusstakar, uppburna av fyra liggande lejon. Vid renovering 1939 fick kyrkan en målad altartriptyk samt försågs med mittgång.
Den största enskilda utgiftsposten i den nya kyrkan blev orgeln, med 32 stämmor fördelade på tre manualer, till en kostnad av 19 000 kronor. Orgelfasaden i furu samt en elektrisk motor kostade totalt 4 120 kronor.